El projecte ACTIVAGE de millora de l’autonomia de les persones majors arriba ja al 90% de participants inscrits a València

5 de juny de 2018
CATEGORIA:
Salut
COMPARTEIX:
TW - FB

/ La campanya de captació de participants del projecte ACTIVAGE «Smart Living per a envellir millor», encara ja el seu últim tram del pilot que es desenvolupa a València. 479 habitatges -dels 525 que contempla la iniciativa- s’han inscrit ja en aquest projecte que monitoritza a persones majors de 65 anys amb un sistema de sensors que realitza un seguiment de les seues rutines i vida diària. De moment ja està instal·lat i en funcionament en un centenar d’habitatges de la nostra ciutat.

/ Las Naves i l’Ajuntament de València, de la mà de la resta de socis del pilot valencià: les entitats Atenzia, Gesmed i Iniciativa Social Integral, (especialitzades en teleassistència, ajuda a domicili i altres serveis sociosanitaris destinats a persones majors) i Mysphera, desenvolupadora de la tecnologia del pilot; han realitzat un vídeo explicatiu sobre el projecte que es presentarà aquesta setmana en la IOT Week Conference que se celebra a Bilbao. Veure video:

El projecte europeu Activage té com a objectiu aconseguir un envelliment més actiu i saludable de les persones majors a través de l’ús de les tecnologies conegudes com “Internet de les Coses”. Junt amb València participen Madrid i Galicia, així com altres 7 ciutats i/o regions europees de França (Grenoble), Alemanya (Ober-Ramstadt), Grècia (Attica, Grècia Central i la regió de Macedònia), Itàlia (Emilia Romagna), Finlàndia (Espoo, Tampere i Turku) i el Regne Unit (Leeds). Totes desenvolupen pilots adreçats a incrementar els anys de vida saludable i autònoma de la ciutadania, amb impacte en la qualitat de vida, l’estalvi en el sistema de benestar social i la generació d’innovació local.

ACTIVAGE compta amb una dotació de 25 milions d’euros, dels quals 1’7 milions estan assignats a València per a desenvolupar el pilot que millora l’autonomia d’unes 750 persones, distribuïdes en 525 habitatges, dels quals en aquestos moments ja hi ha 479 inscrits i un centenar d’aquestos ja en funcionament.

Amb aquestes xifres, la campanya de participació està coberta en un 90%. Va adreçada a persones majors de 65 anys que viuen a soles o passen gran part del seu dia a dia sense companyia. S’instal·la en cada casa un equipament format per 4 sensors detectors de presència i ambientals, un detector d’obertura de portes i un dispositiu que arreplegarà la informació de l’activitat de l’usuari o usuària. La idea és que en combinació amb el seguiment de les rutines fora de la casa – a través d’altre dispositiu portable-, es conforme una atenció continuada i es proporcione una idea de l’activitat diària. Aquesta informació la rep la persona designada com a cuidador o cuidadora per la persona participant en el projecte, i li arriba a través d’una aplicació instal·lada al seu mòbil, podent-se així també configurar alertes i altres prestacions

Vídeo explicatiu

Las Naves i l’Ajuntament de València, junt amb els quatre socis del pilot -Atenzia, Gesmed, Iniciativa Social Integral i Mysphera- han realitzat un vídeo explicatiu del projecte que serà presentat aquesta setmana a la Internet Of Things Week Conference que se celebra a Bilbao. Segons ha explicat el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo, aquest vídeo és «una eina més per donar a conèixer aquesta iniciativa que corrobora la prioritat que tenim al govern municipal de posar els avanços tecnològics i la innovació al servei de les necessitats reals de les persones».

La regidora de Serveis Socials, Consol Castillo ha destacat que el projecte Activage, «respon a la línia de treball encetada pel consistori per fer front a l’envelliment de la població. Volem actuar facilitant l’envelliment actiu, i incidint en la qualitat de vida i en la millora de l’assistència social».

Aquest vídeo es penjarà a la web www.activagevalencia.eu, creada expressament per donar difusió al projecte, i que té un fàcil ús per a les persones majors.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme] under grant agreement No 649720.

COMPARTEIX:
TW - FB