El premiat curtmetratge ‘Manspreading’ arriba a Las Naves amb un col·loqui amb el director Abdelatif Hwidar

19 de novembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El curtmetratge ha sigut nominat en 22 festivals nacionals i internacionals, com el prestigiós Festival de Málaga.
  • La projecció serà el dimecres 21 de novembre a les 19:00h en La Mutant, de Las Naves de Joan Verdeguer 16.
  • La cinta reflexiona sobre el silenci davant les xicotetes injustícies quotidianes.
  • El Manspreading és el micromasclisme d’aquells passatgers que ocupen seients adjacents i seuen amb les cames obertes.

El premiat curtmetratge ‘Manspreading’ arriba a Las Naves el proper dimecres 21 de novembre deprés d’haver guanyat el premi Felipe Osanz al Festival Internacional de Cortometrajes Agustí Comes de Vinaròs, el premi millor Curtmetratge MeQuedoCorto del Festival deMúsica MiaQué, el premi de l’audiència en el Festival Porto7 (Oporto Internacional Short Film Festival), el segon premi de la X edición del Festival de Cine de Villa María del Triunfo y Lima Sur, yel premi a la millor BSO al Festival Nacional de Cortometrajes de Talavera – Premios Pávez.Després de la projecció del curtmetratge hi haurà un col·loqui amb el director de la cinta Abdelatif Hwidar, guanyador d’un Goya.

Aquest projecte ha estat factible gràcies a l’impuls de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, que amb el seu objectiu fundacional d’apostar per la igualtat i la innovació, va veure clar que la història que volia explicar Abdelatif Hwidar posava en la palestra temes tan candents com la justícia de gènere des d’una perspectiva fresca i provocadora. “Encara queda molt per fer en justícia de gènere i el sector de la creació hem d’aportar el nostre granet de sorra per generar reflexions individuals i, en definitiva, debat social”, apunta el director Hwidar.

L’argument de ‘Manspreading’ és senzill. Amb només llegir el títol del curtmetratge ja tenim una xicoteta sinopsi ja que l’anglicisme s’ha fet popular per denunciar un micromasclisme que, per desgràcia, ocorre diàriament en qualsevol transport públic de qualsevol ciutat del món. En ‘Manspreading’, l’antagonista de la història viatja en un metro i seu obrint-se de cames de manera despreocupada i ocupant part del seient adjacent, la qual cosa desencadenarà la ira d’una de les passatgeres.

La productora valenciana La Marmota Insomne produeix aquest curtmetratge que ha comptat amb un equip de 60 professionals, la majoria de València, entre els quals destaquen l’actriu protagonista Clara de Luna i l’actor protagonista Marco Huertas. El guió parteix d’una idea original de Chon González i està elaborat per González i Hwidar. I la banda sonora és a càrrec de la polièdrica banda valenciana “Luna y Panorama de los Insectos”, liderada per Carlos Luna.

Segons comenta Abdelatif Hwidar, ‘hauria d’haver-hi més gent com la nostra protagonista: persones valents que no es mosseguen la llengua davant qualsevol injustícia que presencien”.

“Qui veja la cinta va a sentir que viatja en aquest vagó de metro, amb totes les conseqüències: va a experimentar incomoditat, sentiments oposats, fins i tot pot ser que li fem somriure quasi alhora es cabreja!”, apunta Hwidar. I és que el punt de partida és senzill, però el curtmetratge té una gran riquesa gràcies als silencis, al llenguatge gestual, a l’humor negre però subtil i a la versemblant i potent interpretació de la parella protagonista: Clara de Luna i Marco Huertas.

COMPARTEIX:
TW - FB