El Pacte Local de la Innovació es renovarà posant el focus en la transformació social

20 de setembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves acull un encontre de treball el pròxim dilluns 24 de setembre.
  • La trentena d’entitats que conformen el Pacte Local de la Innovació, procedents de la societat civil, l’administració pública, les empreses i la Universitat, entre d’altres, uneixen les seues forces en la direcció d’aplicar la innovació social a la transformació de la ciutat.

El pròxim dilluns s’iniciarà una sessió de treball a Las Naves -oberta també al públic en general- en la què es donarà compte d’un procés de renovació que busca obrir-se a tot tipus de col·lectius que aposten per la innovació social.

La celebració de la jornada plantejarà dues sessions encaminades a reflexionar sobre la promoció de la innovació en termes socials i tecnològics, unint les dues vessants, i s’actualitzaran els objectius treballats fins ara. Ambel Pacte Local per la Innovació es busca la transformació de la realitat per millorar la qualitat de vida de les persones en la recerca conjunta de solucions innovadores als reptes que enfronta la ciutat.

Les entitats valencianes que formen part del Pacte Local per la Innovació provenen de la societat civil organitzada, docents i persones investigadores de les universitats, responsables polítics i càrrecs electes dels àmbits autonòmic i municipal, públic en general, empreses privades i startups. La intenció és ampliar la llista de membres.

Transformar València

En aquesta següent etapa del Pacte, s’avançarà en la definició d’accions concretes on es determinen els objectius i les mesures a prendre per fomentar la innovació social, i que aquestes es convertisquen en un compromísferm per part de les entitats membres.

El Pacte Local de la Innovació ha estat treballant ja en l’últim any en qüestions que tracten diversos aspectes innovadors com són, per exemple, la sostenibilitat, en el marc d’abordar els processos innovadors en la nostra ciutat que inclouen la recerca i millora directa sobre el medi ambient, i també a aquells de producció, comercialització i d’organització del treball, en el seu sentit més ampli, els quals tracten de ser respectuosos amb el medi ambient i buscar un equilibri entre la part productiva i la part ambiental. Es tracta d’un concepte integral que inclou l’enfocament ambiental i que considera també els plànols econòmic, polític i social.

COMPARTEIX:
TW - FB