El Observatori de la Realitat Social de Navarra rep el 1er premi Avalua·lab per una ferramenta que avalua la innovació social

20 de desembre de 2022
CATEGORIA:
Avaluació de Polítiques Públiques
COMPARTEIX:
TW - FB

Las Naves lliuren aquestos guardons que compleixen enguany la seua 2ª edició i que distingeixen projectes i iniciatives d’avaluació de polítiques públiques

L’entitat guanyadora realitza en el govern de Navarra investigació, planificació i avaluació de les polítiques públiques de serveis socials i ocupació, així com analitza els processos de transformació i problemes socials

El Laboratori d’anàlisi i avaluació de polítiques públiques de Las Naves, Avalua·lab, ha celebrat hui el lliurament de la II edició dels Premis Avalua·lab sobre projectes i iniciatives d’avaluació de polítiques públiques. Aquest concurs distingeix, promou i incentiva el desenvolupament de projectes d’avaluació de programes i polítiques públiques, així com d’estratègies empresarials que consoliden i institucionalitzen l’avaluació com a instrument generador de coneixement i innovació.

En aquesta segona edició, el primer premi, valorat en 3.500 euros, ha recaigut en “Hélix, herramienta para la evaluación de la innovación social”, presentada per l’Observatori de la Realitat Social del govern de Navarra. Aquest treball destaca l’escassesa d’eines pràctiques per avaluar de manera sistemàtica i estandaritzada la innovació social i subratlla la importància d’aquestes per facilitar avaluacions precises, completes, rigoroses i objectives que permeten el disseny de projectes d’innovació social ben definits, orientant els recursos per impulsar les millors iniciatives.

La proposta que ha presentat aquest observatori ha estat una ferramenta ofimàtica molt útil que permet avaluar projectes de forma molt senzilla amb informació visual i quantitativa sobre els projectes avaluats per millorar la presa de decisions, i una guia conceptual, que desenvolupa el marc teòric que utilitza l’eina i aprofundeix en els conceptes.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, assenyala que els Premis Avalua·lab “remarquen la importància de l’avaluació. És imprescindible que com a gestors, tingam sempre present la millora de les polítiques públiques, les quals impacten directament en la qualitat de vida de les persones”.

Segon i tercer premi

El segon premi, valorat en 2.500€, ha recaigut en Marcela Simonetta i la “Ferramenta per a avaluar l’eficàcia i efectivitat de les accions de l’Ajuntament de València en el compliment de la Missió València Ciutat Climàticament Neutra en 2030”

I el tercer premi, de 2.000 euros, en “La racionalitat d’avaluar. Proposta metodològica per a estimar l’avaluabilitat i aplicació en el programa de foment cultural de la Diputació de València “Sarc als pobles” de David Sancho, valorat en 2.000 euros.

COMPARTEIX:
TW - FB