El Music Hackaton de València transforma Las Naves en un estudi d’experimentació sonora

5 de juny de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La segona edició del concurs de producció de Sono·lab, el laboratori sonor de Las Naves, visibilitza i dona suport a les persones que produeixen música electrònica, experimental i art sonor
  • El jurat premia els tres millors treballs, produïts durant la jornada a partir d’una mostra de so de 10 segons

Sono·lab, el laboratori d’investigació sonora de Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, va celebrar ahir la segona edició del Music Hackathon de València, el concurs de creació de música electrònica i experimental. La jornada va reunir en La Polivalent una vintena de persones productores de música, que durant tot el dia van experimentar amb els seus equips per a crear peces sonores originals. En finalitzar, el jurat va premiar els tres millors treballs.

El Music Hackathon de València té com a objectiu donar visibilitat i suport a la creació musical entre les persones que produeixen música electrònica, experimental i art sonor, a més de ser punt de trobada per a crear una xarxa i comunitat dins del sector de les indústries creatives.

Las Naves es va convertir en un laboratori en viu d’experimentació musical, en el qual les persones participants havien de crear una peça musical d’entre 2 minuts 30 segons i 3 minuts, a partir d’una mostra de so de 10 segons que que van rebre a l’inici de la jornada. Aquest tall estava compost per una cançó de bressol històric francesa, per la famosa cançó infantil Baby Shark i per la narració de l’arribada de l’home a la Lluna.

Amb les seues habilitats de producció i els seus equips personals (ordinadors, teclats Midi, sintetitzadors, etc.), van produir les peces entre les 10 i les 18 hores, remesclant, afegint-hi pistes i instruments. A continuació, cada participant va presentar davant el jurat la seua producció i va explicar com lhavia treballat. Finalment, Music Hackathon de València va premiar Nacho López, Sergio Lecuona i Andrés Martin, que van rebre material de producció, uns auriculars BeyerDynamic 880 pro.

Estes són les peces guanyadores:

Nacho López

Sergio Lecuona

Andrés Martín

El jurat especialitzat va estar format per Gilles Martin, responsable de Sono·lab; Carlos García Miragall, artista sonor; i Rubén García, audioartista.

El concurs va ser obert a totes les persones de qualsevol nacionalitat i edat.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB