“El Marítim innova” impulsa la mobilitat urbana sostenible amb 2 nodes multimodals en Poblats Marítims

23 de juny de 2020
CATEGORIA:
Energia
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

 

  • Poblats Marítims és l’escenari del desenvolupament del projecte pilot europeu MAtchUP, que sota el nom “El Marítim Innova” té previst el disseny i implementació de 52 accions innovadores d’energia, mobilitat, tic i de component social.
  • Cada node multimodal està dotat amb diversos panells que aporten informació sobre els recursos de mobilitat pròxims en temps real, així com de les incidències relacionades.
  • Tots els panells són eficients energèticament en estar alimentats per energia solar amb panells fotovoltaics.
  • Els panells han sigut dissenyats i implementats per l’empresa ETRA investigación y desarrollo, la qual ha comptat amb la col·laboració de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) i la fundació d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves.

El projecte europeu MAtchUP ha posat en marxa a la ciutat de València la seua primera acció de mobilitat amb 7 panells multimodals situats en l’estació
del Cabanyal-Blasco Ibañez, estació del Cabanyal-Serradora, carrer de la Reina, carrer Doctor Marcos Sopena, Mercat del Cabanyal, carrer Serradora (al costat de la parada d’autobús de la porta del centre de salut), i en la plaça Armada Espanyola. En les pròximes setmanes està previst que se sume un nou panel situat en la Marina de València.

Totes les persones que s’acosten a alguna d’aquests nodes, podran trobar pantalles interactives de tinta electrònica alimentades amb energia solar en les quals podran consultar informació d’utilitat i les dades de la qual es troben integrats en la plataforma VLCi de l’Ajuntament de València.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que gràcies a aquesta iniciativa “s’està conjuminant dos pilars fonamentals per a aquest equip de govern, la mobilitat sostenible i l’eficiència energètica”. Així mateix, l’edil ha avançat que si aquestes accions realitzades dins del projecte europeu MAtchUP reben el suport de la ciutadania i resulten d’utilitat, “es podria contemplar la possibilitat de replicar aquest pilot a altres barris de la ciutat en els quals també seria interessant poder donar aquest servei innovador”.

Gràcies a aquests panells, la ciutadania podrà accedir en temps real a informació relativa sobre els mitjans de transport urbà públics que té al voltant de la zona, com les estacions de metro, les parades d’autobusos de l’Empresa Municipal de Transport (EMT), les estacions de lloguer de bicicletes públiques, les estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, així com les incidències relacionades amb aquests serveis de transport.

La col·laboració amb EMT també permet que els panells oferisquen informació de les arribades dels autobusos en temps real i que es mostren els tuits emesos des del compte oficial amb l’etiqueta #InfoEMT per a comunicar l’última hora del servei i les possibles alteracions de les línies.

Projecte europeu MAtchUP

L’objectiu de la iniciativa “El Marítim Innova”, que naix dins del projecte europeu MAtchUP, és dissenyar i implementar solucions innovadores en els sectors de l’energia, la mobilitat i les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), amb la finalitat de millorar la vida del veïnat de Poblats Marítims.

A València participen l’Ajuntament de València, l’Empresa Municipal de Transport (EMT), el centre d’Innovació municipal Las Naves, WITRAC, la fundació municipal València Clima i Energia, la Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA investigación i desarrollo, l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), Sènior Europa, S.L. (KVELOCE). A més, a nivell nacional també intervenen la Fundació CARTIF de Valladolid i la Fundació Tecnalia Research & Innovation de Sant Sebastià.

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477.
COMPARTEIX:
TW - FB