“El Marítim Innova” fomenta la sostenibilitat energètica en les llars amb una iniciativa de sensorizatció i formació personalitzada

7 de juliol de 2020
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

 

  • El dijous se celebra l’esdeveniment online informatiu: Estalvia energia amb “El Marítim Innova”, per a explicar als veïns i veïnes de Poblats Marítims com poden participar en aquesta iniciativa.
  • Els participants aprendran a com estalviar en les factures de la llum i gas, d’una manera fàcil i amb l’assessorament de l’equip de “El Marítim Innova”.
  • La sessió se celebrarà el 9 de juliol a les 17h. Inscripció gratuïta ací i s’emetrà en directe per streaming a través del youtube de Las Naves ací
  • En el programa participen representants de l’Ajuntament de València, Las Naves, Fundació València Clima i Energia, Pla Cabanyal, Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), Sènior Europa, S.L. (K-Veloce), WITRAC i ETRA Investigación i desarrollo.

Totes les persones veïnes de Poblats Marítims poden participar en aquesta iniciativa emmarcada dins del projecte europeu MAtchUP de manera gratuïta i per a la qual s’ha organitzat un primer esdeveniment informatiu per a aquest dijous dia 9 de juliol, que comptarà amb la participació del gerent del Pla Cabanyal, Vicent Gallart.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que gràcies a aquesta iniciativa “els veïns i veïnes de Poblats Marítims que tinguen sensibilitat per l’eficiència energètica en la seua llar i que tinguen interés a reduir el seu consum energètic poden participar en aquest projecte per a aprendre bones pràctiques en temes d’energia amb assessorament professional”.

Gràcies a uns sensors instal·lats en el domicili de les persones participants, s’obtindran dades anonimizats sobre el consum elèctric, de gas, temperatura i humitat interior, tot això d’acord amb la normativa de protecció de dades. La informació sensoritzada podrà ser consultada per l’usuari a través d’una app, i a més podrà aprendre a com millorar el seu consum gràcies a recomanacions personalitzades.

Durant l’esdeveniment que s’emetrà per streaming, les entitats implicades donaran a conéixer com es pot participar en el projecte, quines són les vies habilitades per a informar-se, quins són els beneficis mediambientals i econòmics que pot obtindre l’usuari participant, en què consistirà la instal·lació dels sensors i moltes més qüestions d’interés.

En finalitzar el streaming es donarà pas a tots els dubtes i consultes que arriben a través de xat del canal youtube de Las Naves o de l’etiqueta #elmaritiminnova a través de Twitter.

Així mateix, per a qualsevol dubte o aclariment hi ha a disposició ciutadana un servei d’atenció en l’oficina de “El Marítim Innova” situada en Las Naves (c/ Joan Verdeguer 16) tots els dies de 9 a 14 hores. També es pot contactar a través de l’email: elmaritim@lasnaves.com o telefonant al 96 391 04 77.

Projecte europeu MAtchUP

Poblats Marítims és l’escenari del desenvolupament del projecte pilote europeu MAtchUP, que sota el nom “El Marítim Innova” té previst el disseny i implementació de 52 accions innovadores d’energia, mobilitat, tic i de component social.

A València participen l’Ajuntament de València, l’Empresa Municipal de Transport (EMT), la fundació municipal València Clima i Energia, el centre d’Innovació municipal Las Naves, WITRAC, la Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA Investigación y desarrollo, l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), Sènior Europa, S.L. (KVELOCE). A més, a nivell nacional també intervenen la Fundació CARTIF de Valladolid i la Fundació Tecnalia Research & Innovation de Sant Sebastià.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477

 

COMPARTEIX:
TW - FB