“El Marítim innova”, exemple de bones pràctiques per a una transició energètica sostenible

13 de novembre de 2020
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

 

  • Investigadors de la Universitat Juan Carlos I de Madrid s’interessen pels avanços del pilot en Poblats Marítims i fan una visita per a veure in situ accions posades en marxa.
  • Representants del projecte europeu MAtchUP participen en el desdejuni d’actualitat Veles e Vents sota el lema “L’energia del futur i la transició energètica”.

En el marc del projecte europeu MAtchUP, un equip d’investigació de la Universitat Juan Carlos I de Madrid liderat per l’investigador Daniel Wuebben i amb interés en l’àmbit de la transició energètica, s’ha desplaçat fins a València per a conéixer els serveis que ofereix l’Oficina de la Energía de València Clima i Energia de l’Ajuntament de València i els avanços de pilot que s’està desenvolupant en Poblats Marítims sota el nom “El Marítim Innova”.

En primer lloc, la tècnic responsable de l’àrea d’energies renovables de l’Oficina d’Energia, Carmen Castells, ha pogut explicar el treball que es realitza per a impulsar l’ús de les energies renovables i promoure, sobretot, la instal·lació d’energia solar fotovoltaica oferint assessorament, acompanyament, formació i impuls de projectes pilot, entre altres temes. Així mateix, Castells ha detallat els avanços per al foment de l’autoconsum col·lectiu en el barri d’Ayora.

Carmen Castells

En segon lloc, el coordinador del projecte europeu MAtchUP, Ernesto Faubel, ha donat a conéixer les iniciatives plantejades dins del projecte, ressaltant especialment les accions de mobilitat i energia. En concret, l’equip d’investigació ha pogut visitar dues accions ja posades en marxa en el Mercat del Cabanyal, veient en persona les plaques fotovoltaiques instal·lades en el sostre del propi mercat, així com el node multimodal situat davant d’una de les portes principals del mercat.

Gràcies a aquest node, la ciutadania pot consultar en els panells informació sobre els recursos de mobilitat pròxims en temps real, així com de les incidències relacionades. Els panells són eficients energèticament en estar alimentats per energia solar amb panells fotovoltaics.

Ernesto Faubel i Daniel Wuebben

 

Desdejuni d’actualitat Veles e Vents

La coordinadora del projecte MAtchUP en Las Naves, Gema Roig, ha participat aquesta setmana en un debat sobre “L’energia del futur i la transició energètica” celebrat durant el desdejuni d’actualitat Veles e Vents, al costat de representants de l’àmbit públic i privat.

Aquest esdeveniment amb caràcter mensual té l’objectiu de promoure la trobada, debat, divulgació i creació d’opinió empresarial sobre els més variats aspectes de la realitat socioeconòmica. En aquest cas, el debat va girar al voltant dels canvis que està experimentant el sector energètic a causa dels nous processos tecnològics, així com el camí a seguir per a aquesta transició energètica.

Així mateix, els assistents a l’esdeveniment han pogut conéixer les iniciatives que contempla el projecte europeu MAtchUP així com els últims avanços en l’àmbit energètic.

Més informació: www.elmaritiminnova.com

Gema Roig

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477.

COMPARTEIX:
TW - FB