El laboratori d’investigació sonora Sono·lab de Las Naves comença els seus cursos de Estiu Jove

6 de juliol de 2022
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Joves d’entre 12 i 30 anys s’iniciaran en la creació musical amb eines avantguardistes del laboratori d’investigació sonora de Las Naves
  • Els tallers de Estiu Jove són gratuïts i es desenvoluparan durant tot el mes de juliol

El laboratori de noves Eines de Creació i Producció Musical de Las Naves, Sono·lab, comença els cursos per a públic infantil i adult de Estiu Jove, programa posat en marxa per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València. Aquests cursos, que s’estendran al llarg de huit jornades durant tot el mes de juliol, pretenen iniciar a joves d’entre 12 i 30 anys a les noves formes i tendències de creació musical.

El laboratori aposta per les noves tecnologies aplicades a les tendències musicals actuals com a vehicle estratègic per a la innovació social així com democratitzar i divulgar el coneixement dels nous corrents de creació i producció musical.

Beatbox amb Loopstations, punxar amb vinils fent escratx i tocar música en Realitat Virtual són els tallers que s’imparteixen en els estudis de Sono·lab del centre d’innovació de l’Ajuntament de València.

Un dels estudis està equipat amb Realitat Virtual i Realitat Augmentada perquè els joves puguen tocar instruments sense necessitat de tindre físicament un, i posa a l’abast del públic el coneixement musical d’una manera fàcil i creativa gràcies a l’experiència immersiva d’aquestes tecnologies. Així mateix, té el valor afegit de permetre la cocreación en remot amb altres agents deslocalitzats.

L’estudi offline, per part seua, està equipat amb eines d’última generació per a la creació musical en solitari, com poden ser loopstations o plats de dj amb vinils amb codis de temps.

Sono·lab utilitza la innovació aplicada a la música a través d’eines emergents per a ajudar a tindre una ciutat més compartida, inclusiva i integradora com a marca Missions València 2030.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB