El futur de la mobilitat sostenible urbana de València

25 de setembre de 2020
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB

 

Entrevista al Regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València i president de l’Empresa Municipal de Transports de València, EMT, Giuseppe Grezzi.

  • Quin és el paper de la Innovació i les Noves Tecnologies dins de l’EMT per a fomentar la mobilitat sostenible?

EMT València és una empresa capdavantera en innovació que sempre busca incorporar les noves tecnologies per a millorar el servei que ofereix a la ciutadania. Una de les últimes novetats és la posada en marxa d’una nova APP per a adquirir i validar bitllets senzills des del mòbil. Sens dubte, aquests avanços tecnològics ens permeten avançar cap a la construcció d’un sistema de transport innovador i de qualitat, que permet a les persones usuàries moure’s en transport públic amb més comoditat i de manera més segura.

  • Dins del projecte europeu MAtchUP, com s’espera que ajude la sensorització dels autobusos a la millora del servei a la ciutadania?

En els últims cinc anys, en EMT hem renovat la nostra flota d’autobusos amb nous híbrids i elèctrics, per la qual cosa el monitoratge d’aquests vehicles ens ajuda ara a recollir dades sobre el seu funcionament i saber com factors com la velocitat o l’acceleració influeixen en l’estat de les bateries. Amb aquesta mena d’informació, podrem establir patrons de conducció més eficients que permeten reduir energia i, en conseqüència, avançar cap al nostre principal objectiu: millorar la sostenibilitat del nostre transport públic.

  • Quines són les principals fites o reptes de futur de la mobilitat urbana en el transport públic que l’EMT està fent front?

La pandèmia ha posat de manifest la necessitat de construir ciutats més saludables i reduir la destacada presència i ocupació del trànsit motoritzat. Per això, un dels grans reptes per a EMT és reforçar el seu paper com a servei públic essencial i com a element clau per a humanitzar la nostra ciutat i combatre el canvi climàtic.

  • Quines iniciatives innovadores hi ha ja en marxa que ajuden al foment del transport públic sostenible?

La nostra col·laboració en el projecte MAtchUp és un exemple de les iniciatives que ens permeten avançar cap a una mobilitat urbana més intel·ligent. A més de la sensorització dels autobusos, en el marc d’aquest projecte hem participat en la posada en marxa estacions multimodals que proporcionen informació a temps real del transport públic urbà i ofereixen solucions de mobilitat elèctrica, bicicletes o carregadors de vehicles elèctrics a les persones usuàries. A més d’impulsar la mobilitat urbana sostenible, aquest tipus de projectes innovadors ens ajuden a oferir un servei públic de major qualitat a la ciutadania.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477.

COMPARTEIX:
TW - FB