El festival LABdeseries explora el model de ciutat en el centre d’innovació Las Naves

19 de abril de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ El festival organitza una xarrada el dia 27 en el Centre d’Innovació i inaugura un espai urbà intervingut per Elías Taño, Núria Tamarit, Víctor Visa i Laoliwa

/ S’ha organitzat una xarrada el dia 27, a les 12 hores, en la qual participaran Avelina Prat, directora de cinema i arquitecta, i Abdón Alcanyís, cap d’art de títols com ‘La casa de paper’ o ‘L’embarcador’

El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València tornarà a ser una de les seus principals de la quarta edició del LABdeseries, el festival de sèries de València que se celebra del 25 al 30 d’abril. El centre d’innovació social i urbana serà el marc idoni per a explorar els models de ciutat que plantegen les ficcions.

Les activitats plantejades en aquesta seu pretenen aprofundir en com les sèries influeixen en el nostre concepte de ciutat i en la vivència urbana. LABdeseries abordarà la manera en què moltes produccions configuren un imaginari de la ciutat, una psicogeografía, una ciutat emocional, tant per als personatges del relat com per als espectadors.

Per a això s’ha organitzat una xarrada el dia 27, a les 12 hores, en la qual participaran Avelina Prat, directora de cinema i arquitecta, i Abdón Alcanyís, cap d’art de títols com ‘La casa de papel’ o ‘El embarcadero. Amb ells, en una conversa moderada pel periodista Rafa Rodríguez, debatrem sobre com les sèries han fixat uns certs ideals urbanístics o idees preconcebudes i parlarem d’exemples concrets d’urbs que han pres gran rellevància per la seua projecció audiovisual, com Nova York o Baltimore. També hi haurà temps per a analitzar el cas de València. En aqueix sentit es vincularan els projectes realitzats en el centre d’innovació Las Naves sobre models de ciutat.

Però a més de la teoria LABdeseries vol passar a l’acció. Per això enguany, també en col·laboració amb Las Naves, es programarà una proposta d’art urbà que transformarà un enclavament urbà i que servirà per a concedir a aqueixa zona un nou punt d’interés. L’objectiu és que les sèries vagen més enllà i servisquen per a modificar i oferir una cara inèdita a la ciutat. Els artistes Elías Taño, Núria Tamarit, Víctor Visa i Laoliwa han intervingut un espai amb inspiracions seriéfilas per a concedir-li una nova projecció. Aquest espai, al denominat la Plaça de la Sèries, està situat al carrer Juan Verdeguer 28. La inauguració es realitzarà el dia 27 a les 13.30 hores.

L’entrada per a tots dos actes és gratuïta fins a completar aforament. LABdeseries té com a objectiu any rere any col·laborar amb diferents entitats i organismes per a buscar noves lectures de les sèries i analitzar la seua transcendència des de punts de vista diversos. Las Naves s’ha convertit en una perfecta aliada per a aquest propòsit en els últims anys.

Las Naves amb les Indústries Creatives i Culturals

El compromís d’impulsar la creativitat i la innovació i de promoure l’atracció de talent forma part dels objectius marcats dins de Missions València 2030 per una ciutat creativa i emprenedora.

En el centre d’innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves, s’entén la creativitat com a eina transversal per a impulsar la innovació creuada i oberta entre entitats i organitzacions de diferents sectors; i aprofiten els llenguatges expressius per a connectar amb els públics a través de l’emoció.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB