El Festival #FrenaLaCurva reunirà 75 ponents de 15 països en una jornada online per a celebrar la innovació col·laborativa

30 de abril de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La plataforma ciutadana Frena la Curva, en la qual participa Las Naves, organitza aquest esdeveniment de 12 hores de duració que s’emetrà en streaming a través de la pàgina festival.frenalacurva.net.
  • Es duran a terme 43 activitats entre conferències, taules redones, tallers ràpids i ràfegues.
  • A més, es presentaran els 10 projectes desenvolupats en el taller “Desafiaments Comuns (per al dia després)”.
  • Hi haurà 2 actuacions musicals: 1 sessió de DJ a la meitat de l’emissió i 1 concert sorpresa per a tancar l’esdeveniment.

Dissabte que ve 2 de maig tindrà lloc el Festival #FrenaLaCurva, organitzat per la plataforma ciutadana frenalacurva.net en la qual participa el centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València. Aquesta trobada virtual, de 12 hores de duració ininterrompuda, s’ha concebut com una celebració de la innovació oberta per a pensar i continuar actuant col·lectivament, mentre la societat transita des de la pandèmia cap a la recuperació de la normalitat.

El Festival #FrenaLaCurva festival.frenalacurva.net, conduït per Antonella Broglia, serà inaugurat per la secretària d’Estat d’Afers Exteriors i per a Iberoamèrica i el Carib, Cristina Gallach. Les diferents conferències que es repartiran durant tot el dia comptaran amb destacades figures nacionals i internacionals que reflexionaran sobre el COVID-19 i els seus efectes en la societat. Hi haurà ocasió d’escoltar a la pensadora Saskia Sassen, la filòsofa Marina Garcés, la ministra Digital de Taiwan, Audrey Tang, o el politòleg Pablo Simón, entre altres.

El Festival #FrenaLaCurva és la culminació d’un procés que va arrancar el passat 12 de març per part d’un reduït grup de persones que desitjava aportar un poc d’utilitat per a viure durant el confinament. Des de llavors, en la plataforma de frenalacurva.net s’han anat sumant idees fins a configurar el que és hui dia:

– Una guia d’innovació ciutadana contra la pandèmia que és el major repositori en espanyol amb 800 iniciatives.

– Un mapa col·laboratiu amb rèpliques en 16 països que tenen ja més de 9.000 xinxetes d’oferta i sol·licitud d’ajuda.

– Uns Laboratoris Distribuïts on van participar 200 persones.

– Una comunitat online digital de més de 1.000 persones entre les 16 delegacions nacionals de Frena la Curva.

– El projecte Desafiaments Comuns, amb més de 300 persones col·laborant en 10 projectes, seleccionats entre 140 candidatures de 15 països.

La Càtedra de Transició Energètica, autora d’un dels projectes seleccionats

“Transició energètica en comunitat” és el nom del projecte, un dels 10 seleccionats (d’entre 140 propostes de 15 països) per al projecte Desafiaments Comuns. Ha sigut realitzat des de la Càtedra de Transició Energètica (secundada per Las Naves) de la Universitat Politècnica de València.

El projecte té l’objectiu d’implementar una plataforma en línia que connecte als actors de la transició energètica urbana perquè els permeta compartir recursos, organitzar accions col·lectives, donar exemples de bones accions, etc. Servirà tant per a especialistes com per a persones consumidores interessades, amb la finalitat d’enfortir comunitats que impulsen la transició energètica.

COMPARTEIX:
TW - FB