Cartel de Made In green exposición de diseño hecho por mujeres

L’ecodisseny realitzat per dones protagonitza la nova exposició de Las Naves

14 de novembre de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • “Made in Green: Diseñadoras por un planeta saludable” s’inaugura este dijous 16 de novembre, a les 19.00 hores
  • Promoguda pel centre d’innovació de l’Ajuntament de València, està comissariada per Marina Puyuelo i Lola Merino, professores de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria del Disseny de la UPV.

Mostrar diferents enfocaments del disseny, a través de conceptes, productes i serveis que promouen la sostenibilitat; i visibilitzar l’aportació de les dones de la professió són els objectius principals de “Made In Green: Diseñadoras por un planeta saludable”.

Es tracta de la nova exposició promoguda per Las Naves, comissariada per Marina Puyuelo i Lola Merino, de la Universitat Politècnica de València, i la inauguració de la qual tindrà lloc el dijous 16 de novembre, a les 19.00 hores.

Les dissenyadores que participen aborden, a través de les seues propostes, problemes apressants derivats de la societat de consum, com són l’esgotament dels recursos de matèries primeres i l’enorme quantitat de productes de deixalla.

Cadascuna d’elles aporta un enfocament diferent del disseny, encara que totes convergeixen en propostes de producte basades en la reutilització, el reciclatge, el concepte holístic cradle-to-cradle, l’enfocament de les 3Rs, l’economia circular o les recents aportacions Smart City.

Les persones que assistisquen podran conéixer les contribucions de dones dissenyadores al camp de l’eco-disseny i el disseny verd amb un objectiu comú: millorar i, en la mesura que siga possible, reparar les agressions i la deterioració infligits a l’entorn natural.

Encara que l’exposició se centra principalment en dissenyadores en actiu, com Ineke Hans, Maria Westerberg, Nzambi Matee, Nao Tamura o Patricia Urquiola, en “Made In Green” també s’esmenten algunes pioneres del disseny com Otti Berger, Lilly Reich, Annie Albers (Alemanya, BAUHAUS) o Eileen Ramat.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB