El dron de salvament marítim del Col·lab de Las Naves rescata a uns banyistes

16 de agost de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El rescat s’ha produït en la platja de Port de Sagunt (València).
  • L’empresa General Drones duu a terme el projecte ‘Auxdron Lifeguard’ dins de l’espai col·laboratiu d’emprenedoriasocial del centre d’innovació Las Naves, de València.
  • Enguany els drones de salvament de General Drones estan funcionant en les platges de Port de Sagunt (València) i durant el mes de juliol van estar en les de Platja de Muro, en l’illa de Mallorca.

El dron Auxdron Lifeguard desenvolupat per l’empresa General Drones, projecte de l’espai d’emprenedoria social Col·lab del centre d’innovació Las Naves, ha rescatat aquest dimecres a dos banyistes atrapats per un corrent de ressaca en la platja del Port de Sagunt. Aquest dron llança un jupetí salvavides que s’activa en contactar amb l’aigua salada i aconsegueix mantenir fora de perill a la persona en dificultats de flotabilitat fins que arriben els equips de rescat.

El dron ha socorregut a dos banyistes de 30 anys i, en una segona intervenció, a una dona de 50 anys que estaven atrapats per l’onatge. Els fets van ocórrer aquest dimecres en la platja del Port de Sagunt, una platja de la Comunitat Valenciana que pels corrents de ressaca ha requerit diferents intervencions. En veure que el grup de persones es trobaven a uns 70 metres de vora mar i no aconseguien eixir, un altre banyista va donar avís als serveis de salvament.

El pilot va actuar en coordinació amb el grup de socorristes que es trobaven en la zona, rebent instruccions sobre l’ús de drones per a la feina de casa de rescat. “Des que escoltem l’avís vam ser molt ràpids i en menys d’un minut estàvem damunt de les persones que estaven en perill una vegada detectades a vam veure clar que havíem d’aportar sistemes de flotabilitat” ha relatat Diego Torres, pilot de Auxdron Lifeguard.

Les autoritats del Port de Sagunt asseguren que és la primera vegada que es produeix un fet així i han destacat la rapidesa amb què va actuar l’aeronau no tripulada. Aquesta platja és coneguda pels seus corrents de ressaca i les necessàries intervencions per a evitar ofegaments. Per aquesta raó, el govern local va decidir destinar 20.000 euros durant la temporada estival de juliol i agost a aquest servei de drones salvavides.

PROJECTE AUXDRON LIFEGUARD
El projecte Auxdron Lifeguard és un dels 15 projectes de l’espai col·laboratiu Col·lab del centre d’innovació Lasd Naves, de l’Ajuntament de València.

Durant l’any 2017 es van produir 481 ahogamientos a Espanya, produint-se 67 morts a la Comunitat Valenciana, amb un destacable increment en tres anys de el +71,7%, segons dades de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme (RFESS). Per a lluitar contra aquest problema uns enginyers amb anys d’experiència com a socorristes han engegat el dron salvavides Auxdron Lifeguard que desenvolupen en el Col·lab, espai col·laboratiu del centre d’innovació Las Naves.

General Drones va ser reconeguda internacionalment el passat mes de novembre com una de les 50 startups més capdavanteres d’Europa durant el VI Fòrum Empresarial UE-Àfrica celebrat a Costa d’Ivori.

COMPARTEIX:
TW - FB