El disseny vinculat a la innovació social arriba a Las Naves de la mà de PechaKucha Night València

11 de novembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • València participa al costat de més de 1.000 ciutats en aquest format 20×20 nascut a Tòquio.
  • Aquesta edició compta amb la novetat d’una conferència a càrrec del “paradissenyador” Oscar Guayabero.

En el seu suport a la creació i al disseny, el centre d’innovació Las Naves acull aquest divendres 8 de novembre, a les 19.00 hores, l’esdeveniment internacional PechaKucha Night València, amb una edició de marcat vessant social. Nou professionals del disseny, més l’associació Médicos sin Fronteras com a entitat convidada, participen enguany en aquest esdeveniment que tindrà lloc, de manera simultània, en altres 1.200 ciutats de tot el món.

La novetat, en aquesta edició, és que l’esdeveniment s’obrirà amb una conferència d’Oscar Guayabero, que es defineix a si mateix com paradissenyador, així com hi ha fenòmens paranormals o arts parateatrals. Aquest professional es dedica, en les seues pròpies paraules, a “contar històries” per al que utilitza tècniques i elements diferents (objectes, escriptura, instal·lacions…) sempre des d’un punt de vista trencador.

L’acompanyament creatiu a dones a la presó de Picassent a través del projecte ‘Impresas’, de la periodista Pilar Almenar, serà un dels temes que s’abordaran aquest divendres a Las Naves. També la mobilitat sostenible de la revista Etiqueta Zero, la fotografia social d’Alberto Pla i el treball de Makea Tu Vida, que uneix disseny i ecologia.

‘Andrea’ és l’aposta per la innovació social que li ha valgut a Nectar Estudi diversos reconeixements, com tres premis ADG-Laus i un premi ADCV, i que comptarà Raúl Ortiz en PechaKucha Night València.

Altres propostes seran les dels dissenyadors industrials de De Bigot Enrotllat; l’artista gràfica i dissenyadora editorial Alejandra Ramiro i el seu projecte “València no és ciutat per a pobres”; i Tapas duras, un grup de dissenyadores i fotògrafes de tres generacions diferents. A més, César Martínez Burgos (Locandia Estudi) explicarà com el treball de direcció artística i creativa pot tindre un impacte positiu en la societat.

En aquesta 32 edició de PechaKucha Night València l’entitat convidada serà Médicos sin Fronteras a través de la participació de Mila Font Jiménez, delegada per a Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears i Regió de Múrcia de l’organització.

PechaKucha Night és una iniciativa nascuda a Tòquio per a promoure la difusió del disseny i la creativitat i que hui dia se celebra en més de mil ciutats del món, inclosa València, triada com a Capital Mundial del Disseny en 2022. Està organitzada per Eina Cultural, editora de la revista digital DissenyCV i la revista en paper Dúplex, així com del programa Dúplex Ràdio (Ràdio Godella).

COMPARTEIX:
TW - FB