El disseny sostenible protagonitza el Christmas Design Festival de Las Naves

16 de desembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Totes les activitats són gratuïtes fins a completar aforament.
  • La inauguració del mercat nadalenc serà divendres que ve 20 de desembre a les 17.00 hores i estarà obert al públic els dies 20, 21 i 22 de desembre en C./ Juan Verdeguer 16.

Entre divendres que ve 20 i diumenge 22 de desembre el centre d’innovació Las Naves celebra el Christmas Design Festival, obert al públic, gratuït i replet d’activitats per a tota la família. Un festival que inclou un mercat nadalenc amb 20 parades de productes de disseny relacionats amb la il·lustració, decoració, moda, serigrafia i complements, a més de tallers de robòtica, breakdance, parkour, música, paper circuit i contes pop-up, empaquetat sostenible de regals…

La inauguració del mercat nadalenc, i de la resta d’activitats, serà divendres que ve 20 de desembre a les 17.00 hores. I tindrà horari d’11.30 a 20.00 hores el dissabte, i el diumenge de 12.00 a 20.00 hores.

El Christmas Design Festival ha sigut organitzat pel centre d’innovació Las Naves, amb la col·laboració de ADCV (Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana) i el CDICV (Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana); ha sigut dissenyat conceptualment per l’estudi Samaruc i compta amb la imatge i tipografia “nadalenca” creada per la dissenyadora Marta Pina.

Per a la fabricació dels estands s’han utilitzat materials i sistemes sostenibles tant en el procés de producció com d’ús futur per al centre, ja que tots s’han dissenyat per a ser reutilitzats per Las Naves durant diversos anys. Per part seua, el mobiliari estarà construït amb cartó corrugat acabat amb paper kraft, reciclat en part i reciclable íntegrament. Els materials plàstics utilitzats són de polipropilè cel·lular, un polímer reciclatge en part del seu procés de producció i reciclable íntegrament, mancada de químics nocius per al medi ambient. A més, els processos d’impressió s’han fet amb tintes 100% naturals de base làtex, ecològiques i no contaminants.

La proposta gràfica de Marta Pina per al Christmas Design Festival té com a punt de partida elements naturals que han servit per a crear una tipografia específica originada manualment a partir de branques reals. En la major part de les aplicacions hi ha un protagonisme evident dels elements tipogràfics que tenen la funció d’imatge de l’esdeveniment, però amb una funció eclèctica, combinant el caràcter orgànic de la tipografia amb altres elements gràfics geomètrics, a més d’altres figures realitzades amb collages. La combinació de tots aquests recursos simbolitzen els elements característics del nadal, renovant els estereotips nadalencs i donant un nou enfocament a la tradició des de l’experimentació amb un caràcter lúdic.

La instal·lació del hall d’accés a Las Naves comptarà amb una col·lecció d’adorns nadalencs dissenyats per Marta Pina i extrets del seu projecte d’imatge gràfica per al Festival. Aquests adorns seran un record que els visitants podran emportar-se en la seua visita.

COMPARTEIX:
TW - FB