Detall de l'expositor de la mostra FotoVoz

El dia a dia de la vulnerabilitat energètica en Las Naves

16 de febrer de 2024
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

El centre d’innovació inaugura el dimarts 20 de febrer l’exposició FotoVoz, una mostra de fotografies realitzades per participants del pilot valencià WellBased contra la pobresa energètica.

El recorregut en imatges, que estarà exposat durant un mes, retrata la vida diària de persones que pateixen la vulnerabilitat energètica en diferents barris de la ciutat, com esta afecta a la seua salut física i mental, així com totes les accions que s’executen a València contra la pobresa energètica

La celebració, a partir del pròxim dilluns, de la Setmana pel Dret a l’Energia és el motiu pel qual Las Naves inaugura l’endemà, 20 de febrer a les 10:30h, l’exposició FotoVoz, una mostra d’imatges que retrata el dia a dia de la vulnerabilitat energètica a la nostra ciutat. Les fotografies han sigut preses pels participants del pilot valencià del projecte WellBased, una iniciativa europea liderada per València, la qual dissenya i traça estratègies per a combatre la pobresa energètica i reivindica el Dret a l’Energia.

El recorregut de l’exposició, que estarà penjada en l’entrada de la sala La Polivalent del centre fins el 20 de març, convida al públic a la reflexió i conscienciació sobre la vulnerabilitat energètica, amb imatges de l’impacte de diari d’esta, ja siga en les pròpies llars dels participants o en la salut d’estos, tant física com mental. A més, la mostra també inclou un resum de totes les accions que s’executen a València contra la pobresa energètica.

El pilot de WellBased ha creat l’Escola del Dret a l’Energia, la qual realitza nombroses accions, centralitzades en les Oficines d’Energia de la ciutat, dependents de la Fundació València Clima i Energia, entitat també sòcia del projecte europeu. El pilot està implantat en 8 barris: Algirós, Camins al Grau, Poblats Marítims, Benimaclet, Orriols, Torrefiel, Benicalap i Patraix. Abasta un total de 260 habitatges i 354 persones, les quals són dividides en dos grups: un de control i un altre d’intervenció.

Jornada Dret a l’Energia

FotoVoz s’obrirà al públic aprofitant la pausa de la Jornada pel Dret a l’Energia que tindrà lloc durant tot el matí en Las Naves, i que ha sigut organitzada per la Xarxa Connecta Energia de València. En esta trobada participen persones expertes en energia i agents socials, les quals compartiran accions i projectes contra la pobresa energètica a la ciutat de València, entre ells els de WellBased, coordinat per Las Naves, i PowerUp, on també participa el centre d’innovació.

COMPARTEIX:
TW - FB