El curtmetratge “Manspreading” guanya el primer concurs Fèric

17 de desembre de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • “Manspreading” és un curtmetratge impulsat pel centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, i dirigit pel guanyador d’un Goya Abdelatif Hwidar.
  • El micromasclisme del manspreading, que consisteix en l’actitud d’aquells passatgers que ocupen seients adjacents en asseure’s oberts de cames, és el fil conductor.

El primer concurs de curts Fèric, convocat per la Ciutat de les Arts i les Ciències amb motiu del 20 aniversari de l’Hemisfèric, ja té guanyador: “Manspreading”, produït per La Marmota Insomne. El curtmetratge ha sigut impulsat per Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, amb el seu objectiu fundacional d’apostar per la igualtat i la innovació, tenint a les persones com a epicentre. També han col·laborat EMT València i FGV.

El micromasclisme del manspreading és el fil conductor del curtmetratge, que ha sigut premiat per “la impecable factura tècnica, els girs de guió i la força en la interpretació”. El jurat ha estat format per Raquel Piqueras, actual membre del Consell Rector d’À Punt Mèdia; Eva Batalla, redactora de l’Agència EFE i Joaquín Ruiz, realitzador publicitari, entre altres. El propi Hwidar es va referir al curt en els següents termes: “Està molt d’actualitat, i m’agrada contribuir a criticar-ho, així com riure’ns de situacions i traure-li els colors a posicions i reaccions extremes de la gent”, explica. “Qui veja la cinta sentirà que viatja en aqueix vagó de metre, amb totes les conseqüències: experimentarà incomoditat, sentiments oposats, fins i tot pot ser que li fem somriure quasi alhora que cabrejar-se!”.

“The Polar Silence” ha obtingut el segon premi. Amb una dotació de 2.000 euros, Fèric naix amb la intenció de convertir-se en trampolí per a joves promeses del sector audiovisual. En total, s’han presentat trenta curts, no solament d’origen valencià, sinó també procedents d’altres ciutats d’Espanya.

COMPARTEIX:
TW - FB