Fotografua dels membres del consorci Projecte Europeu Resil4Care a Las Naves

El consorci europeu del projecte RESIL4CARE es reuneix en Las Naves per a millorar la resiliència de les persones cuidadores.

19 de octubre de 2023
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Representants d’entitats d’Espanya, França, Itàlia, Grècia i Eslovènia han participat aquesta setmana en la cinquena reunió del projecte en el centre d’Innovació de l’Ajuntament de València, Las Naves.
  • Este projecte europeu que consta d’una duració de dos anys contempla com a finalitat atorgar recursos a les persones cuidadores per a millorar la seua resilencia.
  • El projecte RESIL4CARE (RESILience FOR informal CAREgivers) és finançat pel programa ERASMUS+ i el Fons Social Europeu.

L’envelliment de la població és un dels reptes en els quals Europa ha posat el focus a l’hora d’invertir recursos per a investigar i innovar.

Des de Las Naves, a més d’estar treballant directament en projectes europeus que impacten positivament en la millora de la qualitat de vida de les persones majors, també s’ha posat el focus en les persones cuidadores i per això s’està treballant en el projecte Resil4Care.

A través d’este projecte, es busca millorar la salut psicofísica de les persones cuidadores facilitant-los formació i recursos digitals per a la creació de nous vincles i amistats, l’intercanvi d’experiències i per a poder ampliar els seus coneixements.

També s’està treballant en l’elaboració d’un manual de capacitació, així com materials i eines innovadores per a diferents col·lectius de persones cuidadores informals.

En concret, durant les reunions celebrades en Las Naves es van donar a conéixer els passos a seguir per a organitzar els grups focals en els quals participaran entitats amb rellevància en l’àmbit de la cura, així com es va avançar en la definició conjunta del model de Resil4Care.

A més de personal de Las Naves, a la reunió han assistit representants d’ISRAA (Istituto per servizi di ricovero e assistenza agli anziani, Itàlia), I4D – (INTERACTIVE 4D, França), FRODIZO (Corporation for Succor and Care of Elderly and Disabled, Grècia), IVASS (Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària, Espanya) i IAT (Institut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sozitje, Eslovènia).

La pròxima reunió del consorci europeu serà a meitat de gener a Treviso (Itàlia).

COMPARTEIX:
TW - FB