El Consell aprova un nou conveni entre Fisabio i Las Naves per a despertar vocacions científiques i tecnològiques entre xiquetes i adolescents

23 de juliol de 2021
CATEGORIA:
Igualtat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El concurs ‘De major vull ser com…’ cerca visibilitzar el treball de les dones en Ciència, Tecnologia i Innovació
  • La cinquena edició del certamen, dirigit a estudiants d’ESO, Batxillerat i FP, atorga 16.000 euros en premis per a material científic

El Ple del Consell ha aprovat un nou conveni de col·laboració entre la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) i Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, l’objectiu del qual és el desenvolupament d’activitats que visibilitzen el treball de les dones en Ciència, Tecnologia i Innovació i, al mateix temps, fomenten les vocacions científiques entre les xiquetes i adolescents.

Aquest acord permetrà desenvolupar el concurs de vídeos ‘De major vull ser com…’ en la seua cinquena edició. Es tracta d’una activitat l’objectiu de la qual és indagar en l’impacte del patriarcat en la carrera professional de les dones que treballen en ciència i tecnologia, fer-les més visibles en aquests camps i despertar vocacions. Pot participar l’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP de tota la Comunitat Valenciana.

Els i les concursants han de gravar un vídeo on mostren quina és l’aportació científica i/o tecnològica d’una dona i/o d’un col·lectiu de dones. En la IV edició es va batre el rècord de participació amb 75 vídeos presentats, en els quals van participar més de 230 alumnes.

El concurs es divideix en quatre categories, dotada cadascuna d’elles amb dos premis de 2.000 euros: millor guió, millor producció audiovisual, premi al vídeo més innovador en la selecció del personatge i premi del públic al millor vídeo.

En total, la dotació econòmica del certamen ascendeix a 16.000 euros, que han de destinar-se íntegrament a l’adquisició de material tecnològic i/o científic per a les persones guardonades i els seus centres docents.

 

COMPARTEIX:
TW - FB