El Consell aprova un conveni entre FISABIO i Las Naves per a despertar vocacions científiques i tecnològiques entre xiquetes i adolescents.

6 de setembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El concurs ‘De major vull ser com…’ busca visibilitzar el treball de les dones en Ciència, Tecnologia i Innovació.
  • La tercera edició del certamen, dirigit a estudiants d’ESO, Batxillerat i FP, atorga 16.000 euros en premis per a material científic.

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO) i Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, l’objectiu del qual és el desenvolupament d’activitats que visibilitzen el treball de les dones en Ciència, Tecnologia i Innovació i, al mateix temps, fomenten les vocacions científiques entre les xiquetes i adolescents.

Aquest acord permetrà desenvolupar el concurs de vídeos ‘De major vull ser com…’ en la seua tercera edició. Es tracta d’una activitat l’objectiu de la qual és indagar en l’impacte del patriarcat en la carrera professional de les dones que treballen en ciència i tecnologia, fer-les més visibles en aquests camps i despertar vocacions. Pot participar l’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP de la tota la Comunitat Valenciana.

Els/as concursants han de gravar un vídeo on mostren quina és l’aportació científica i/o tecnològica d’una dona i/o d’un col·lectiu de dones i aplicar a través de les webs de les entitats promotores o del blog del propi concurs, on també es poden consultar tots els detalls de la convocatòria.

El concurs es divideix en quatre categories, dotada cadascuna d’elles amb dos premis de 2.000 euros: millor guió, millor producció audiovisual, premi al vídeo més innovador en la selecció del personatge i, com a novetat d’enguany, premi del públic al millor vídeo. En total, la dotació econòmica del certamen ascendeix a 16.000 euros, que han de destinar-se íntegrament a l’adquisició de material tecnològic i/o científic per als guardonats i els seus centres docents.

Científiques i artistes

L’aprovació del Ple del Consell també contempla la celebració de la tercera edició de ‘Científiques i artistes’, un esdeveniment de divulgació científica protagonitzat per dones investigadores i obert a tota la societat.

Aquest esdeveniment consisteix a acostar a la gent interessada el treball que realitzen investigadores de diferents àmbits mitjançant disciplines artístiques. Així, es transmet el coneixement científic d’una manera amena i divertida.

COMPARTEIX:
TW - FB