El congrés dels Premis Quirino de l’Animació Iberoamericana inclou entre les seues ponències al projecte MOMO

20 de febrer de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El Projecte MOMO ha estat seleccionat com a comunicació dins del pròxim congrés dels Premis Quirino de l’Animació Iberoamericana, guardons que distingeixen l’animació feta en els països de parla hispana i que es lliuraran el pròxim mes d’abril a Tenerife.
  • MOMO és un projecte d’art, tecnologia i societat, impulsat per Las Naves i El Caleidoscopio, i consisteix en la producció de curtmetratges i ús d’impressores 3D per a la construcció d’elements mecànics. El personal docent d’ESO i Batxiller de sis instituts de València que ha estat participant en Las Naves durant tres mesos en aquest programa educatiu innovador, començarà a partir d’aquesta setmana a desenvolupar amb el seu alumnat -aproximadament 200 estudiants- tot allò aprés.

En MOMO han participat l’IES Ramon Llull, el Districte Marítim, el Grao, l’Isabel de Villena, Font de Sant Lluís i l’IES Lluís Vives. El seu professorat ha rebut coneixements sobre la realització de curtmetratges amb efectes especials amb arduino i amb tècniques stop motion i motion control, emprades habitualment en l’animació. Han construït impressores 3D per a l’execució d’elements mecànics i modelat ninots per a emprar-los en els curts. La formació ha estat impartida durant tres mesos en Las Naves, procedent de de El Caleidoscopio i a càrrec de persones expertes en tecnologia, educació, aplicacions digitals i programació. Ara arriba l’hora de l’alumnat.

200 alumnes de sis instituts valencians escriuran els guions, construiran les càmeres i els escenaris i finalment rodaran i muntaran una història. La temàtica dels curtmetratges haurà de ser de conscienciació social i/o ambiental referent a una problemàtica detectada en la nostra ciutat, i es presentaran i exposaran a finals de curs.

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Berto Jaramillo ha destacat que el projecte MOMO «posa a l’abast del personal docent formació en noves tecnologies per a que aquestos treballen posteriorment amb el seu alumnat. Des de Las Naves estem compromesos amb el foment de la vocació tecnològica i de transformació social, la visibilització de la potencialitat de la tecnologia digital en l’aprenentatge, l’ocupació i la inclusió digital», explica.

Premis Quirino de l’Animació Iberoamericana

Precisament aquesta línia de treball és la que ha estat valorada pel congrés dels Premis Quirino de l’Animació Iberoamericana, qui ha seleccionat el Projecte MOMO com a ponència en aquest esdeveniment, que se celebrarà el 6 i 7 d’abril a Santa Cruz de Tenerife.

COMPARTEIX:
TW - FB