El Col·lab Weekend premia a Las Naves un projecte emprenedor que connecta a les persones immigrants amb els serveis de la ciutat de València

24 de setembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • En el hackathon s’han inscrit més de 50 persones i, d’elles, un 52% dones.
  • El premi principal consisteix en un accés directe al programa de Pre-acceleració del Col·lab de Las Naves. També hi haurà una dotació econòmica de 3.000€ si la proposta guanyadora desenvolupa el projecte innovador amb perspectives de viabilitat futura.

El projecte “INMI” de l’equip Aldea ha resultat guanyador del Col·lab Weekend, el hackathon del Col·lab de Las Naves que ha tingut lloc durant aquest cap de setmana al centre d’innovació. En concret, les persones integrants han rebut el Premi Fast Track, que els atorga accés directe al programa de Pre-acceleració del Col·lab de Las Naves. A més, disposaran d’una dotació econòmica de 3.000€ si la proposta guanyadora desenvolupa el projecte innovador amb perspectives de viabilitat futura.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, ha entregat aquest premi, donant les “gràcies a totes i tots els que heu estat treballant tot el cap de setmana per a trobar solucions per a la nostra ciutat”.

Aldea ha presentat la seua proposta “INMI” dins del desafiament Recursos socials; es tracta d’una plataforma, que inclou geolocalització, per a unir a persones immigrants a València amb els serveis de la ciutat que puguen ser rellevants per a elles.

L’equip Ciudad Tejida i la seua proposta “Goat Way” ha aconseguit el Premi Dades Obertes Ciutat de València, per valor de 1.000€, per oferir la millor solució a un dels desafiaments proposats utilitzant sets de dades obertes disponibles en el Portal de Transparència i Dades Obertes de l’Ajuntament de València. L’objectiu final d’aquesta app és que les persones aprenguen a reciclar correctament residus orgànics per a, amb posterioritat, poder usar-los com a compostatge.
La mobilitat accessible, el reciclatge de plàstic i alumini, així com la inserció laboral de joves en situació de vulnerabilitat han protagonitzat el treball de la resta d’equips que s’han format.

“Ecompensa” és el projecte presentat per l’equip Dynamis inclòs en el desafiament Recicla-Me. Amb ell es pretén impulsar el reciclatge de plàstic i alumini en el Metre de la ciutat de València, amb l’incentiu de guanyar viatges gratis i, al mateix temps, fomentar l’ús del transport públic.

Tricicle ha treballat en el projecte “Pedaleamos contigo”, que persegueix la inserció laboral de joves vulnerables, i en risc d’exclusió social. Es tracta d’oferir treball a aquestes i aquests joves amb activitats per a persones majors afavorint, a més, les relacions intergeneracionals.

“Seguro que voy” és el nom de la proposta presentada per l’equip Out Limits per a aconseguir una mobilitat que siga realment accessible, amb una app que avisa de si el lloc al qual volen anar, així com el transport que poden utilitzar per a això, estan lliures d’obstacles per a persones amb mobilitat reduïda.

El jurat ha estat format per Fermín Cerezo, cap del servei d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València; Ismael Abel, CEO de Aliasgroup i professor de EDEM; Juan Simón García, president de l’Associació Valenciana de Realitat Estesa; Alberto Antón, Ventures Analyst en Plug and Play Tech Center; i Mauro Xesteira, responsable d’emprenedoria innovadora i Col·lab Manager de Las Naves.

Inscripcions obertes fins al 29 de setembre per a programes d’emprenedoria
D’altra banda, el termini de presentació de sol·licituds per als programes Col·lab de Pre-acceleració i Acceleració de Las Naves acaba el 29 de setembre de 2019. Els projectes seleccionats poden optar a un suport econòmic de 3.000€ i 4.000€, respectivament. Les persones i equips seleccionats podran gaudir d’un espai de treball i una àmplia bossa de mentorització durant 6 mesos.

COMPARTEIX:
TW - FB