El centre d’innovació Las Naves rep el premi als millors governs locals de la FEMP

19 de octubre de 2021
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els Ajuntaments de Castelló, València i Riba-roja de Túria han rebut hui en la seu de la FEMP els Premis als Millors Governs Locals Innovadors 2020 i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha sigut reconegut amb un Esment Especial.

El centre d’innovació Las Naves, de l’Ajuntament de València, ha rebut aquest matí el premi InnovaGLoc de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies pel treball que realitza amb les diferents hèlices de la innovació: sector públic, privat, l’Acadèmia i els seus centres d’investigació, així com amb la societat civil.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, ha recollit el premi i ha destacat el paper de “Las Naves, ja que com a impulsora de l’estratègia d’innovació Missions València 2030 ha fet un gran esforç per a sumar tot el talent i la creativitat de l’ecosistema innovador. No exclou a ningú, perquè les missions d’una ciutat s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, sectors i fonts de coneixement. Som conscients que només des de l’esforç públic no serem capaços d’aconseguir la transformació desitjada i és així com han sumat a tots els sectors”.

Aquests guardons vénen a reconéixer el talent i treball que en matèria d’innovació han desenvolupat quatre Ajuntaments espanyols: tres d’ells, Castelló, València i el seu centre d’innovació Las Naves, i Riba-roja de Túria, amb un premi, i un altre més, Sant Feliu de Llobregat, amb un esment especial. Les propostes d’aquests Ajuntaments han sigut les guanyadores en cadascuna de les categories dels premis als millors Governs Locals Innovadors, InnovaGLoc 2020, convocat des de la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana de la FEMP.

Els Alcaldes d’Elx i Orihuela, Carlos González Serna i Emilio Bascuñana, President i Vicepresident de la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana, han intervingut en l’acte de lliurament al costat del Secretari General de la FEMP, Carlos Daniel Casares.

En el mateix acte s’ha presentat la web de la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana que naix com una nova eina de treball col·laboratiu: www.redtransparenciayparticipacion.es.

El President de la Xarxa i Alcalde d’Elx, Carlos González Serna, ha ressaltat en la seua intervenció l’avanç cap a la recuperació de la normalitat “després d’un període complex en el qual els Ajuntaments han sigut una peça rellevant en el complex engranatge que s’ha posat en funcionament contra la pandèmia”. I en aquest marc, l’oportunitat dels premis que, ha explicat, van nàixer a proposta del grup de treball d’Innovació de la Xarxa per a incentivar en les Administracions Locals l’impulsar de Bones Pràctiques que estimulen la innovació. González Serna ha detallat que han sigut 14 Ajuntaments i dues Diputacions Provincials les Entitats que han concorregut a aquesta convocatòria, i ha animat a la participació en pròximes edicions.

Per al Vicepresident de la Xarxa, Emilio Bascuñana, Alcalde d’Orihuela, els premis són “el reflex del bon fer a avançar en el que són els criteris de participació, essencials de la democràcia, de cogobernanza, que participe tota la ciutadania, però sobretot i especialment les diferents Administracions”. Al seu judici, “hem de sentir-nos orgullosos d’aquests primers premis i també de la nova web que ens permetrà a tots compartir iniciatives, coneixements, eines i instruments amb una major facilitat i agilitat”.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Gràcies a Missions València 2030 València s’ha situat a l’avantguarda europea de la innovació orientada a missions, havent sigut reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis ciutats europees més innovadores en 2020 i aspirant a Capital Europea de la Innovació.

COMPARTEIX:
TW - FB