El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València aprova el permís menstrual 

8 de març de 2022
CATEGORIA:
Igualtat
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • 26 treballadores de Las Naves disposaran de 8 hores mensuals recuperables en els 3 mesos següents en el seu període de menstruació
  • És una de les primeres entitats públiques a aprovar-ho de tota Espanya

El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València ha aprovat el permís menstrual per a les seues treballadores. D’aquesta manera, les empleades que ho precisen disposaran d’un permís de 8 hores mensuals, recuperables en un termini màxim de 3 mesos. Per a això, hauran de presentar sol·licitud degudament acreditada mitjançant un corresponent informe que, expedit per facultatiu de l’especialitat mèdica, especifique expressament la necessitat.

La inclusió del permís menstrual en el conveni col·lectiu de Las Naves ha sigut a proposta de les delegades de personal de CCOO en el centre d’innovació i ha sigut acceptada per la taula de negociació de l’entitat. D’aquesta manera, Las Naves continua la seua labor d’innovació d’una manera transversal tenint en compte la igualtat com un dels motors de canvi que necessita la ciutat de València per a ser més compartida, segons marca l’estratègia d’innovació Missions València 2030. El 66,66% de les persones treballadores de Las Naves són dones. És a dir, 26 dones es podran beneficiar d’aquest permís. Aquesta mesura se suma als projectes desenvolupats per Las Naves on es visibilitza el talent de les dones: els muralsDons de Ciència’ -al costat de la Universitat Politècnica de València- i el concurs de vídeos ‘De major vull ser com’ -al costat de Fisabio-, on es pretén despertar vocacions científiques entre les més joves. El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que “fins ara les treballadores havien d’agafar-se dies de vacances o assumptes propis per aquest motiu. En canvi, ara podran acollir-se a uns permisos que cal remarcar que no suposen una despesa extra per a l’Ajuntament, ja que tindran dret a huit hores mensuals que hauran de recuperar en els tres mesos següents. Aquest suposa un avanç innovador i adaptat a la realitat de gènere de la nostra organització”. El centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València s’uneix així al camí marcat per altres institucions com l’Ajuntament de Girona o de Castelló de la Plana que ja han aprovat un permís menstrual per a les seues treballadores. Missions València 2030 Mesures com aquesta impulsen la ciutat compartida que persegueix l’estratègia d’innovació de la ciutat Missions València 2030. El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement. Actualment s’acaba de llançar la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB