El barri del Cabanyal s’uneix entorn de Zona Santiago per a convertir en realitat el somni col·lectiu de ‘Del pati al barri’

22 de octubre de 2021
CATEGORIA:
Igualtat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Aquest cap de setmana associacions cíviques, veïnes i veïns donaran forma a com volen que siga aquest espai públic.
  • Entre les activitats que es duran a terme, les xiquetes i xiquets del barri pintaran un mural amb els seus vells raspalls de dents perquè aprenguen, també, sobre la reutilització de materials.
  • Es tracta d’un projecte del centre d’innovació Las Naves en col·laboració amb el col·legi Santiago Apòstol i associacions del barri.

Aquest cap de setmana les persones que viuen al Cabanyal tenen una cita en Zona Santiago, al carrer Arquebisbe Company, 49-51, per a fer d’aqueix espai comunitari el lloc amb el qual han estat somiant i codissenyant. Les activitats que duran a terme s’emmarquen en el projecte ‘Del pati al barri’ del centre d’innovació Las Naves, en col·laboració amb el col·legi Santiago Apòstol i diferents associacions veïnals.

“Zona Santiago és un exemple de com el treball en comú de tot un barri ha convertit un solar abandonat en un espai del qual poden gaudir, no sols les xiquetes i xiquets de l’escola, sinó totes les persones que viuen al Cabanyal”, ha destacat Carlos Galiana, regidor d’Innovació. “I sobretot -ha afegit- és important ressaltar que no s’ha deixat a ningú arrere, que en tot moment ‘Del pati al barri’ és un viatge col·lectiu, obert a la diversitat’.

Les intervencions que es realitzaran durant dos dies en Zona Santiago per a condicionar-ho han sigut consensuades pel veïnat en una jornada participativa que es va celebrar el mes de juliol passat i en la qual totes les persones participants van poder “construir” amb peces de Lego com els agradaria que fóra el pati. Les propostes sorgides en aqueixa jornada les materialitzaran aquest dissabte i diumenge les pròpies veïnes i veïns a través de la metodologia Oasis, l’objectiu de la qual és aconseguir una transformació de l’espai públic al mateix temps que enforteix les relacions socials de la comunitat.

‘El que construïm ho cuidem i ho fem créixer juntes’

Entre les accions que es duran a terme per a condicionar el pati Zona Santiago està un mural en 3D que pintaran les xiquetes i xiquets del Cabanyal. Aquests entregaran els seus raspalls de dents (a canvi dels quals rebran un nou) i els usaran per a realitzar la intervenció artística; d’aquesta manera, a més de contribuir a construir l’espai comunitari, aprendran sobre sostenibilitat i reutilització de materials.

Aquest mural es pintarà al voltant d’una font d’aigua sostenible que ha sigut donada per Jibu H20, empresa de l’acceleradora pública de triple impacte Col·lab de Las Naves. L’activitat estarà coordinada per l’associació Zedre.

Hi haurà també tertúlies amb persones diverses, instal·lació d’un xicotet hort, taller de flamenc, parkour, capoeira, dinàmiques juvenils a càrrec del grup Scout del barri i l’estrena del documental “Zona Santiago, libre para jugar”, finançat per València World Capital, entre altres activitats.

Seran dues jornades en les quals es donarà forma, entre totes les persones que viuen en el Cabanyal, al somni col·lectiu que suposa tindre un espai com és Zona Santiago, on cuidar-se entre elles i cuidar l’entorn. Un lloc comunitari que pertanga a totes i cadascuna d’elles i que servisca de cohesió des de la diversitat.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Gràcies a Missions València 2030 València s’ha situat a l’avantguarda europea de la innovació orientada a missions, havent sigut reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis ciutats europees més innovadores en 2020 i aspirant a Capital Europea de la Innovació.

COMPARTEIX:
TW - FB