El barri de Sant Isidre promou una xarxa per a previndre la soledat no desitjada en persones majors

26 de novembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Dins del projecte Ciutat Cuidadora, una proposta del centre d’innovació Las Naves
  • Diferents entitats, comerços i serveis públics del barri s’han implicat per a pal·liar aquest greu problema.

Diferents entitats, comerços i serveis públics del barri han promogut la mesa “Connectant Sant Isidre” dins de la iniciativa Ciutat Cuidadora, un projecte del centre d’innovació Las Naves i coordinat per l’Estudi La Dula. L’objectiu és identificar a les persones majors que es troben soles per a tractar que siguen els propis veïns i veïnes les que les puguen acompanyar.

Carlos Galiana, regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, ha ressaltat la “vital importància del treball comunitari i associatiu dels barris”. I ha posat l’accent que “és fonamental comptar amb la implicació de totes les persones que vivim en ells per a ajudar a pal·liar situacions tan tristes com és la soledat que senten moltes persones majors”. De fet, afig Galiana, “més de 40.000 persones majors viuen soles a la nostra ciutat”.

Així, dissabte que ve 30 de novembre tindrà lloc una festa de presentació del projecte, que donarà principi amb una campanya de sensibilització de les persones del barri sobre aquest greu problema. En el projecte participen fins a 15 agents locals, entre els quals es troben l’Associació Veïnal, les falles del barri així com el grup scout o la Parròquia del barri. També estan implicats serveis públics com el Centre de Salut de Sant Isidre o la Universitat Popular.

Marina Ibáñez, portaveu del projecte, reivindica que “les i els veïns, així com els comerços de proximitat, som els qui podem detectar ràpidament quan una persona major falta als espais de la seua vida quotidiana”. La iniciativa també aposta per la capacitat de les entitats locals d’acompanyar a les persones majors en situació de soledat, “bé siga a través d’una trucada telefònica per a veure com està o organitzant actes comunitaris perquè baixen al carrer”. A més, és important ressaltar que diferents barris de la ciutat, com Campanar, estan tractant de replicar l’experiència en altres contextos.


CIUTAT CUIDADORA

Connectant Sant Isidre” és la quarta acció comunitària que es duu a terme en el marc de Ciutat Cuidadora, una proposta de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, coordinada per l’Estudi La Dula. Aquest procés està promovent diferents accions comunitàries i innovadores en diversos barris de la ciutat, conjuntament amb associacions i col·lectius locals. Totes elles tracten de promoure les xarxes veïnals per a la provisió de les cures. Entre aquestes, es troba la Xarxa Amiga de la lactància materna del barri de Russafa, la creació d’un grup de treball que tracta d’impulsar els camins escolars des del propi teixit associatiu a Castellar-l’Oliveral o la Xarxa comunitària de cures de Benimaclet.

COMPARTEIX:
TW - FB