El barri de Sant Isidre ha presentat este matí una xarxa per a previndre la soledat no desitjada en persones majors

30 de novembre de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Diferents entitats, comerços i serveis públics del barri s’han implicat per a pal·liar aquest greu problema.

Diferents entitats, comerços i serveis públics del barri han presentat aquest matí en el barri de San Isidro de València “Connectant Sant Isidre” dins de la iniciativa Ciutat Cuidadora, un projecte del centre d’innovació Las Naves i coordinat per l’Estudi La Dula . L’objectiu és identificar a les persones majors que es troben soles per a tractar que siguen els propis veïns i veïnes les que les puguen acompanyar.

D’aquesta manera arranca una campanya de sensibilització de les persones del barri sobre aquest greu problema, tenint en compte que a la ciutat de València més de 40.000 persones majors viuen soles. En el projecte participen fins a 15 agents locals, entre els quals es troben l’Associació Veïnal, les falles del barri així com el grup scout o la Parròquia del barri. També estan implicats serveis públics com el Centre de Salut de Sant Isidre o la Universitat Popular.

CIUTAT CUIDADORA

“Connectant Sant Isidre” és la quarta acció comunitària que es duu a terme en el marc de Ciutat Cuidadora, una proposta de Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, coordinada pel Estudi La Dula. Aquest procés està promovent diferents accions comunitàries i innovadores en diversos barris de la ciutat, conjuntament amb associacions i col·lectius locals. Totes elles tracten de promoure les xarxes veïnals per a la provisió de les cures. Entre aquestes, es troba la Xarxa Amiga de la lactància materna del barri de Russafa, la creació d’un grup de treball que tracta d’impulsar els camins escolars des del propi teixit associatiu a Castellar-l’Oliveral o la Xarxa comunitària de cures de Benimaclet.

COMPARTEIX:
TW - FB