Fotografia de l'oficina Invest in Valencia

L’Ajuntament i Cambra València col·laboren per a atraure inversió i generar riquesa i ocupació de qualitat a la ciutat

20 de maig de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Es firma un conveni de col·laboració per a la continuïtat i funcionament de l’oficina Invest in València dotat amb 450.000 euros
  • L’oficina serà l’instrument de canalització d’esta col·laboració, que coadjuvarà al desenvolupament del teixit econòmic

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat subscriure un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de València i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Servicis i Navegació de València (Cambra València), dotat amb 450.000 euros, per a la continuïtat i funcionament de l’oficina d’atracció d’inversions Invest in València.

L’objectiu és aconseguir consolidar l’atracció d’inversió nacional i estrangera per a generar riquesa i ocupació de qualitat a la ciutat, la qual cosa coadjuvarà al desenvolupament del seu teixit econòmic. Per a això, l’oficina Invest in València serà l’instrument de canalització d’esta col·laboració publicoprivada, que coadjuvarà al desenvolupament del teixit econòmic.

Per a desenvolupar les accions pròpies d’esta agència, que promou la ciutat com a pol d’atracció d’inversió i talent, Cambra València assumix una sèrie de compromisos com la promoció econòmica de la ciutat a través d’accions de comunicació; la identificació de potencials inversors; establir contactes amb experts externs; i proposar mesures d’acceleració i agilitació de les inversions.

Així mateix, buscarà arribar al màxim nombre possible d’inversors interessats a València; s’encarregarà de la creació i manteniment d’una web específica amb informació rellevant per als inversors; aportarà els recursos tècnics i materials i espais físics que es precisen per al desenvolupament de les activitats, entre altres.

Per part seua, l’Ajuntament es compromet a reduir les traves burocràtiques que dificulten el procés inversor a la ciutat; impulsar la coordinació amb altres administracions públiques per a simplificar els procediments per a la inversió; i cedir temporalment l’ús d’espais en La Farinera i en l’edifici Burben a l’oficina Invest València perquè allí es puga atendre les empreses i entitats, entre altres.

El conveni finalitza el 31 de desembre i podrà prorrogar-se per dos anualitats més. Es constituirà una comissió mixta de seguiment i coordinació, amb representació paritària de totes dues institucions, que es responsabilitzarà de resoldre els dubtes i conflictes i desenvoluparà les actuacions que conté el conveni.

Amb esta iniciativa, que també busca generar interaccions entre l’empresariat valencià i els potencials inversors estrangers, se simplifiquen procediments i es reduïxen les traves administratives del procés inversor i així s’afavorix l’arribada de nous projectes d’inversió de qualitat que consoliden el desenvolupament econòmic i tecnològic de València.

COMPARTEIX:
TW - FB