L’Ajuntament de València posa en marxa la campanya “De la cistella a casa” per a fomentar la mobilitat sostenible

31 de agost de 2021
CATEGORIA:
Mobilitat
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Els veïns i veïnes de Poblats Marítims comptaran amb una iniciativa gratuïta per a portar-los la compra que realitzen en els comerços del barri a la seua casa en bicicletes elèctriques.
  • Aquesta iniciativa és una de les accions que està desenvolupant el projecte europeu MAtchUP en Poblats Marítims sota la marca local “El Marítim Innova”.
  • Les persones veïnes i els comerciants poden participar en aquesta iniciativa escrivint un email a delacistellaacasa@lasnaves.com
    o telefonant o escrivint un whatsapp al número 605642911.

L’Ajuntament de València, a través del centre d’innovació Las Naves, ha posat en marxa la iniciativa “De la cistella a casa”, amb la finalitat de fomentar la mobilitat sostenible durant les compres diàries en els comerços del barri.

Aquesta acció està dirigida a totes les persones que viuen en Poblats Marítims i que una vegada hagen fet la seua compra en algun dels establiments col·laboradors de la iniciativa “De la cistella a casa”, vulguen que la seua compra se l’emporten a casa de manera gratuïta i sostenible.

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que “De la cistella a casa” és una manera innovadora de sumar la mobilitat sostenible amb el foment de les compres en els comerços locals. Amb aquesta experiència pilot volem posar en valor les bicicletes elèctriques de repartiment com un mitjà de transport net, econòmic i sostenible que ens ajuda a reduir a València la congestió del trànsit i la contaminació, entre molts altres factors”.

En concret, la iniciativa utilitzarà bicicletes elèctriques de repartiment que poden aconseguir de mitjana 25km/h, amb una autonomia de 45 km. i que poden portar davant fins a una càrrega de 70 kg.

Totes les persones que vulguen participar, tant veïns que hagen fet una compra com els propis comerciants, només han d’escriure un email a delacistellaacasa@lasnaves.com per a poder concretar lloc i data de recollida i lliurament de la mercaderia.

MAtchUP

El projecte europeu MAtchUP és finançat pel programa H2020 i es desenvolupa en tres ciutats simultàniament: València, Dresden (Alemanya) i Antalya (Turquia) amb la finalitat de servir com a model per a la transformació urbana de moltes altres ciutats. L’Ajuntament de València té un paper rellevant a l’ésser l’entitat coordinadora del projecte europeu.

A València participen l’Ajuntament de València, l’Empresa Municipal de Transport (EMT), el centre d’innovació Las Naves, WITRAC, la Fundació Municipal València Clima i Energia, la Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA Investigación i Desarrollo, l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), Sènior Europa, S.L. (KVELOCE). A més, a nivell nacional també intervenen la Fundació CARTIF de Valladolid i la Fundació Tecnalia Research & Innovation de Sant Sebastià.

Més informació:

www.elmaritiminnova.com
www.matchup-project.eu

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N°774477.
COMPARTEIX:
TW - FB