Logotips de les institucions que financien el projecte

L’Ajuntament col·labora en el festival d’entreteniment digital Open World Now (OWN)

10 de maig de 2024
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • OWN reunirà del 4 al 7 de juliol a més de 2.000 ‘gamers’, que gaudiran de la tecnologia i els videojocs durant 96 hores contínues
  • La trobada introdueix dues iniciatives pioneres: un torneig de videojocs en un Tesla i el primer campionat mundial de ‘e-Sports’ en transport públic

Un torneig de videojocs en un cotxe elèctric o un campionat mundial de ‘e-Sports’ en transport públic són alguns dels atractius que tindrà el festival d’entreteniment digital Open World Now (OWN), que se celebrarà del 4 al 7 de juliol en Fira València i que convertirà la ciutat en la capital de l’entreteniment digital.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres impulsar el Festival OWN, l’esdeveniment líder en el sector de e-Sports i gaming, que marca l’inici d’una nova era amb una proposta que integra el millor dels mons digital i físic. OWN, acrònim de Open World Now, continua la tradició de DreamHack València i amplia el seu enfocament cap a una experiència ‘phygital’, on el virtual i el real s’entrellacen de manera innovadora.

L’Ajuntament de València dona suport a la celebració d’aquest festival de referència a escala internacional amb 150.000 euros. La regidora d’Innovació, Paula Llobet, afirma que “aquest festival està consolidat com un dels més importants per a la indústria del videojoc i les tecnologies d’entreteniment immersiu”.

2.000 gamers i més de 20.000 visitants únics

OWN, organitzat per Encom, comptarà amb una LAN party, on més de 2.000 ‘gamers’ es reuniran per a gaudir de la tecnologia i els videojocs durant 96 hores contínues. A més, OWN disposarà d’un espai de 30.000 metres quadrats, dissenyat per a acollir a més de 20.000 visitants únics. Enguany, el festival espera superar els 20 milions d’impactes, gràcies a la qualitat de la seua oferta en entreteniment digital i tecnològic.

En aquesta edició, l’oferta s’expandeix per a incloure Active Gaming, Art Digital, i un espai dedicat a l’exhibició de noves tecnologies. A més, l’esdeveniment Phygital Games a València, que integra esport tradicional amb realitat virtual, és part del circuit internacional, assegurant que totes les mirades estiguen posades a València com un referent mundial. També tindrà lloc la primera competició mundial de esports neuronals.

Un festival sostenible

En col·laboració amb Tesla i EMT València, OWN introdueix dues iniciatives pioneres: un torneig de videojocs en un cotxe elèctric i el primer torneig mundial de e-Sports en transport públic. Dues novetats alineades amb la Capitalitat Verda Europea que subratllen el compromís de OWN amb la tecnologia i la sostenibilitat i promouen la inclusió del videojoc en la vida quotidiana de la ciutadania.

D’altra banda, aquest festival també serà seu les majors competicions de esports del món en parla hispana, dues jornades de la Superliga de League of Legends i les finals de la La Valorant Rising. A més, la ciutat acollirà la gran final de la primera lliga de Realitat Virtual i destacarà en l’àmbit del Sim Racing amb competicions de F1 i Assetto Corsa Competizione en un espai de més de 1.000 m².

En el marc de València Game City, una altra novetat és OWN Connect, dissenyada com a plataforma per a la connexió de l’ecosistema local de tecnologia i innovació amb l’ecosistema internacional, la qual cosa suposa un punt de trobada per a professionals nacionals i internacionals. El festival també disposarà d’un espai innovador que congregarà a més de 100 creadors de contingut i podcasts, destacant la seua influència i les tendències emergents en la indústria digital.

OWN també posa una especial atenció en l’educació i la formació, a través de l’estreta col·laboració amb entitats formatives com ESAT, Barreira A+D, Universitat Politècnica de València i The Core School, entre altres.

COMPARTEIX:
TW - FB