Edward Rubin, premi Nobel, a laReunió Missió Climàtica Valéncia

Edward Rubin, premi Nobel de la Pau 2007, assistix a la reunió de seguiment de la Missió Climàtica 2030

24 de febrer de 2023
CATEGORIA:
Missions València 2030
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Rubin ha elogiat el repte assumit per València per a adaptar-se al canvi climàtic

Edward S.Rubin, premi Nobel de la Pau 2007 per la seua participació en el Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPCC), ha assistit aquest divendres a València a la reunió quinzenal de seguiment dels compromisos amb la Missió Climàtica 2030 per a donar suport a les iniciatives de transformació de la ciutat que acceleren el compliment dels Acords de París i l’Agenda 2030.

El científic nord-americà Edward S. Rubin, jurat dels Premis Jaume I, és reconegut mundialment en la lluita contra el canvi climàtic per la seua investigació centrada en qüestions tècniques, econòmiques i polítiques relacionades amb l’energia i el medi ambient.

“València -ha dit Rubin -està assumint amb valentia el repte de la transformació urbana de la ciutat per a adaptar-la al canvi climàtic. S’estan establint les bases per a fer de València una ciutat més sostenible des del punt de vista de la mobilitat, el model energètic, l’economia de proximitat, la biodiversitat, l’urbanisme… Crec que pot ser un exemple per a altres ciutats”.

El 8 de setembre de 2021, el Govern d’Espanya i els Ajuntaments de Barcelona, Madrid, Sevilla i València van signar la Declaració “Ciutats climàticament neutres en 2030” com un impuls per a aconseguir la neutralitat climàtica i millorar la resiliència dels nuclis urbans. Seguint la senda oberta per estes ciutats, el 13 de desembre es van adherir a la Declaració els Ajuntaments de Sòria, Valladolid, Vitòria-Gasteiz i Saragossa.

La ciutat de València és una de les primeres ciutats europees que ha assumit com a pròpia la Missió Europea per a aconseguir la neutralitat climàtica en 2030. Va ser aprovada en el Ple de l’Ajuntament el febrer de 2021. En estos moments s’està elaborant l’acord climàtic municipal mitjançant un procés col·laboratiu entre l’administració i la societat civil, que servirà com a pla estratègic per al desplegament de solucions innovadores i digitals per a aconseguir la neutralitat climàtica.

A més del premi Nobel Edward Rubin, a la reunió han assistit els responsables de l’Estratègia Urbana 2030, els serveis d’Innovació, Emergència Climàtica, Participació Ciutadana, Dades Obertes, Mobilitat i renaturalització, així com responsables de la Fundació València Clima i Energia, el centre d’innovació Les Naus, l’Oficina de Ciutat Intel·ligent, la Universitat Politècnica de València, el consorci Pla Punt Zero i la consultora Techfriendly.


La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir la ciutat en un municipi climàticament neutre. Tots estos nous projectes estan alineats amb esta. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB