Fotografia d'una de les ponències de PechaKucha 38

Disseny i innovació social, protagonistes de l’edició 39 de PechaKucha Night València en Las Naves

29 de novembre de 2023
CATEGORIA:
Noticies ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves-Centre d’Innovació acollirà la vesprada del divendres 1 de desembre, des de les 19 hores, una nova edició de PechaKucha Night València.
  • L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Innovació i Gestió del Coneixement, col·labora amb una activitat que abasta el disseny des de la perspectiva de la innovació social, una visió que Las Naves recull a través de les diferents propostes i activitats que promou en la seua programació anual.

L’edició 39 de PechaKucha Night València se celebrarà a la sala Polivalent de Las Naves, centre d’Innovació de l’Ajuntament de València (accés lliure i gratuït fins a completar aforament) divendres que ve 1 de desembre des de les 19 hores. L’entrada és lliure i gratuïta fins a completar aforament.

Este esdeveniment, nascut a Tòquio en 2003 (la paraula PechaKucha significa “xarrada” en japonés”) se celebra actualment en més de 1.000 ciutats del món i es presenta en un format de presentació de 20 diapositives explicades durant 20 segons cadascuna.

A València, PechaKucha Night està coordinat pel dissenyador Tomás Gorria i el periodista Paco Ballester (revista digital DissenyCV), i promogut per Las Naves d’acord amb l’agenda Missions València 2030, que en la seua línia de treball inclou el suport al disseny innovador que impacte de manera positiva en la vida de les persones.

Uqui Permui, conferenciant convidada

La nova edició de PechaKucha Night València aglutinarà huit projectes creatius en els quals el disseny conflueix amb la innovació social. La xarrada prèvia serà a càrrec d’Uqui Permui, directora creativa de l’estudi multidisciplinari de disseny i comunicació visual uqui.net. És sòcia fundadora de l’associació gallega de dissenyadors DAG i representant d’esta associació en READ.

Permui treballa en processos i pràctiques vinculades a l’esfera de l’edició contemporània, tant en paper com en format web o audiovisual. Els seus treballs destaquen per la implementació d’estratègies col·laboratives i pel seu interés en l’esfera pública, entenent esta com un lloc de trobada, debat i construcció activa dels diferents aspectes de la realitat. La filosofia del seu estudi és que el disseny ha d’ajudar a millorar la vida de les persones. La xarrada impartida per Permui portarà com a títol “Disseny i feminisme”.

Huit nous projectes de disseny i innovació social

Posteriorment serà el torn dels deu participants seleccionats per a esta ocasió: Alegre Design; Crearqció; Ximo Roca i CO2 Revolution; Juan Sainz-Humanitaria; Andrea Oliva; Chócala! Eco-design; A tientas y Toni Zamorano-proyectos extraordinarios.

El cartell de PechaKucha Night València 39 ha sigut creat per l’estudi Cachetejack i l’acte comptarà també amb la col·laboració d’Álex Serrano i Justin Rivera (Chromatic DJ’s) en l’ambientació musical de l’acte.

Missions València 2030

El disseny des de la perspectiva de la innovació social que promulga PechaKucha Night València vol impactar positivament en la vida de la gent, que és cap a on es dirigeix Missions València 2030, el model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones d’innovació i que Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València volen per a la nostra ciutat.

Actualment s’acaba de llançar la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB