Disseny i innovació social, protagonistes de l’edició 38 de PechaKucha Night València en Las Naves 

14 de abril de 2023
CATEGORIA:
ICC
COMPARTEIX:
TW - FB
  • Las Naves acollirà la vesprada del dijous 20 d’abril, des de les 19 hores, una nova edició de PechaKucha Night València
  • L’Ajuntament de València, a través de la regidoria d’Innovació i Gestió del Coneixement, col·labora amb una activitat que abasta el disseny des de la perspectiva de la innovació social, una visió que Las Naves recull a través de les diferents propostes i activitats que promou en la seua programació anual

L’edició 38 de PechaKucha Night València se celebrarà a la sala Polivalent de Las Naves, centre d’Innovació de l’Ajuntament de València (accés lliure i gratuït fins a completar aforament) dijous que ve 20 de novembre des de les 19 hores. L’entrada és lliure i gratuïta fins a completar aforament. Aquest esdeveniment, nascut a Tòquio en 2003 (la paraula PechaKucha significa “xarrada” en japonés”) se celebra actualment en més de 1.000 ciutats del món i es presenta en un format de presentació de 20 diapositives explicades durant 20 segons cadascuna.A València, PechaKucha Night està promogut per la revista digital DissenyCV, a través del dissenyador Tomás Gorria i el periodista Paco Ballester. PechaKucha Night compta amb la col·laboració de Las Naves, que en la seua línia de treball inclou el suport al disseny innovador que impacte de manera positiva en la vida de les persones.

Marina Puyuelo, conferenciant convidada

La nova edició de PechaKucha Night València aglutinarà huit projectes creatius en els quals el disseny conflueix amb la innovació social. La xarrada prèvia serà a càrrec de Marina Puyuelo, Professora de la Universitat Politècnica de València a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria del Disseny, on és directora de la Càtedra Stadler des de 2016.Puyuelo ha dirigit diferents projectes de disseny inclusiu, accessibilitat i cooperació al desenvolupament, comissariat exposicions com a “Reptes del Disseny” 2010, “Visions del Green Design” 2014, o Disseny Inclusiu i Social (2022) i és autora de nombroses publicacions internacionals en obert, sobre aquests temes.Huit nous projectes de disseny i innovació socialPosteriorment serà el torn dels deu participants seleccionats per a aquesta ocasió: Litera Libros, Actiu Second Act, estudi Democràcia, proyecto Paellis, Makea tu Vida, Colla Paper, Upcyclick i Ca Climent.

El PechaKucha Night València 38 comptarà també amb la col·laboració d’Álex Serrano i Justin Rivera (Chromatic DJ’s) en l’ambientació musical de l’acte.

Missions València 2030

El disseny des de la perspectiva de la innovació social que promulga PechaKucha Night València vol impactar positivament en la vida de la gent, que és cap a on es dirigeix Missions València 2030, el model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones d’innovació i que Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València volen per a la nostra ciutat.

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB