Digitaliza’t, contra la bretxa digital

30 de setembre de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
 • Coder Dojo està dirigit a fomentar la programació i robòtica entre joves d’edats compreses entre els 7 i 17 anys. Es durà a terme al llarg del curs escolar.

 • El curs gratuït Acompanyament Digital pretén ensenyar els conceptes fonamentals de la informàtica personal a persones majors, sense experiència informàtica o reduïda.

  Reduir la bretxa digital i evitar l’exclusió tecnològica són els objectius del programa Digitalitza´t que Las Naves engega un any més. Es tracta de dos cursos gratuïts dirigits a joves i, d’altra banda, persones majors que no tinguen experiència informàtica o els seus coneixements siguen reduïts.

  La importància d’aquest programa radica en lluitar contra la situació de desavantatge en la qual es troben les persones que no tenen accés als nous instruments tecnològics que van sorgint ni tenen les habilitats i coneixements per utilitzar-los.

  Dins del programa Digitalitza´t, al llarg del curs escolar tindrà lloc en Las Naves el curs gratuït Coder Dojo per fomentar la programació i robòtica entre joves de 7 a 17 anys. Es tracta d’una iniciativa internacional sense ànim de lucre que va sorgir en 2011 i actualment existeixen més d’1.000 clubs repartits en més de 60 països. El treball en equip, el desenvolupament d’habilitats i l’empoderament de la joventut al món tecnològic són els seus pilars fonamentals per a una futura inserció laboral. Les sessions de Coder Dojo seran setmanals i no parteixen d’un mètode formal d’ensenyament, sinó que cada persona pot aprendre d’acord als seus propis interessos i seguint el seu ritme d’aprenentatge.

  Per la seua banda, el curs gratuït d’Acompanyament Digital té també l’objectiu de reduir la bretxa digital intergeneracional, ensenyant els conceptes fonamentals de la informàtica personal perquè puguen ser aplicats a diverses situacions de la vida real. Està dirigit a persones majors i/o sense experiència informàtica amb especial atenció a les dones.

  Juntament amb Coder Dojo i Acompanyament Digital es durà a terme una sèrie de Xarrades Digitals. Es tracta d’espais de debat i reflexió sobre com afecta l’ús de les noves tecnologies a les nostres vides. Es realitzaran trobades amb persones expertes en matèries relacionades amb la seguretat a la xarxa, la bretxa digital de gènere, el control parental en l’ús de tecnologia, etc. Aquestes trobades es realitzaran de forma puntual els dissabtes a la vesprada en Las Naves.

  Digitalitza’t és fruit del conveni de col·laboració entre Las Naves i Bylinedu, una entitat sense ànim de lucre que persegueix un canvi en la societat digital, fomentar vocacions tecnològiques, visibilitzar la potencialitat de la tecnologia digital en l’aprenentatge i el desenvolupament sociocultural de col·lectius amb dificultales d’accés a entorns digitals.

  El programa donarà començament en Las Naves els dies 22 i 23 de setembre. Les sessions d’Acompanyament Digital tindran lloc els divendres de 18:00 a 19:30 hores, mentre que Coder Dojo serà els dissabtes de 17:30 a 19:00 hores. Les inscripcions es poden realitzar enviant un correu a digital@lasnaves.com o cridant al telèfon 963 910 477.

  Més informació i criteris de selecció de Digitaliza’t

 

COMPARTEIX:
TW - FB