Deu idees per a lluitar contra el canvi climàtic competiran en la final del Concurs Transition Cities

22 de juliol de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

ag2

* InnDEA València selecciona deu projectes innovadors dels 32 que ha rebut en la convocatòria per a participar en el Concurs d’Idees Transition Cities 2016.

* Les idees finalistes plantegen solucions contra el canvi climàtic, tenint en compte el component d’innovació social i s’exposaran dimarts que ve 26 de juliol en la final del concurs, que se celebrarà en Las Naves a partir de les 16h.

InnDEA València ha seleccionat els 10 projectes finalistes del Concurs d’Idees 2016 del projecte Transition Cities, impulsat per la xarxa europea Climate Kic, els quals seran defensats en públic davant d’un jurat dimarts que ve en la final que se celebrarà en Las Naves, a partir de les 16h.

Per a aquest Concurs d’Idees la Fundació InnDEA ha rebut un total de 32 projectes, seleccionant tres per a la categoria “Service Innovation Grant” que integra solucions validades en altres terrenys i que s’extrapolen al camp energètic. En aquesta categoria són finalistes dues aplicacions, una que suggereix les millors rutes urbanes verdes per anar amb bicicleta o caminar, i una altra que ofereix incentius a l’ús de la bicicleta; i una metodologia per reduir el consum energètic en edificis.

Entre els set projectes per a la categoria “Experiment”, enfocada a les solucions ideades a mesura per solucionar un problema en concret, es troben: una solució integrada per instal·lar sensors en els autobusos de l’EMT amb l’objecte de millorar el seu servei, un algorisme per calcular la disponibilitat de les bicicletes en Valenbisi, dos projectes de gamificació energètica per als col·legis, un prototip d’aparcament de bicis, una aplicació per generar un periòdic de barri i un experiment social de participació voluntària i innòcua per millorar l’aparcament urbà.

A l’hora de seleccionar entre totes les propostes recollides, el jurat ha valorat positivament la innovació social, l’aportació a la lluita contra el canvi climàtic de cadascuna d’elles, així com la seua aplicabilitat a la ciutat.

El regidor d’Innovació i Vicepresident de InnDEA València, Jordi Peris, ha explicat que entre els projectes seleccionats predominen els que contribueixen a reduir les emissions a la ciutat mitjançant eines que fomenten l’ús del transport públic, la bicicleta i un menor ús del vehicle privat. Així mateix, l’edil ha posat en valor altres propostes seleccionades “que fan un pas més en l’eficiència energètica, ja que no es queden només en els paràmetres estàndard que fins ara es mesuraven, sinó que proposen millorar el benestar de les persones mitjançant metodologia innovadora”.

Entre les idees que es presentaran dimarts que ve, el jurat també podrà valorar propostes que estudien com conscienciar i sensibilitzar d’una manera amena i divertida a la ciutadania des de la infància, de la importància de l’eficiència energètica en la lluita contra el canvi climàtic

El jurat premiarà tres idees que rebran un total de 37.500 euros, amb un màxim de 21.700€ per a la modalitat “Experiment” i de 7.900€ per “Service Innovation Grant”·

climatekic

COMPARTEIX:
TW - FB