Deu equips competeixen a ClimateLaunchpad

23 de maig de 2016
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

* València es converteix en pol d’atracció de l’ecoinnovació

* El proper 29 de juny, Las Naves acollirà la final nacional de ClimateLaunchpad

Una desena d’equips han participat en l’inici de l’edició 2016 de ClimateLaunchpad, la major competició d’eco-idees del món que s’ha celebrat ala Universitat Politècnica de València.

Coordinada per AVAESEN i InnDEA València, la competició ha batut el seu rècord de candidatures aquest any, amb 41 equips de tots els punts d’Espanya. Després de dos dies de formació al costat de mentors i experts del sector, han estat seleccionats els 10 equips amb les idees més innovadores per frenar l’avanç del canvi climàtic.

Entre les idees destaquen, la de l’equip “Abe Humboldt” una APP per aprendre sobre medi ambient, jugant amb una sèrie d’eines que fomenten la curiositat científica i la creativitat. O també “Matter”, que proposa recuperar els residus procedents de la indústria de begudes utilitzant els seus residus per a la construcció sostenible, promovent la innovació ecològica cap a una economia circular.

Una altra de les idees que crida l’atenció és la de l’equip “Energy step generator” , basada en la piezoelectricitat, que proposa utilitzar la pressió dels passos de les persones sobre el sòl d’un centre comercial o del metro, per generar electricitat.

València es converteix així en referència de l’ecosistema ecoemprendedor a nivell nacional, com a pol d’ecoinnovació, liderat per AVAESEN i InnDEA València.

El regidor d’Innovació, Canvi Climàtic i vicepresident de InnDEA València, Jordi Peris, ha explicat que s’ha aprofitat l’oportunitat que suposa aquest fòrum per donar a conèixer als més de 20 participants de l’aposta municipal “València Ciutat Laboratori”.

“Volem que totes les persones que tinguen idees innovadores, com en aquest cas de medi ambient, sàpiguen que a través de InnDEA València poden provar els seus projectes en un entorn real de manera senzilla amb tota la nostra ajuda”, ha explicat l’edil.

La Directora d’AVAESEN i coordinadora del programa, Bianca Dragomir ha assegurat que “la inversió mundial en tecnologies netes va aconseguir el seu record històric de 328.000 milions d’euros, mentre el desenvolupament sostenible crearà un mercat de 6 bilions d’euros en els propers 15 anys, segons les Nacions Unides; cada any, 1.000 eco-emprenedors de tota Europa competeixen en aquest concurs demostrant que el repte del canvi climàtic és oportunitat de negoci”.

La final nacional de ClimateLaunchpad se celebrarà a València en Las Naves el proper 29 de juny i es coneixeran quins seran els tres equips que representen a Espanya en la final europea de Tallin (Estònia) en el mes d’Octubre, competint amb els finalistes de 26 països.

L’equip guanyador de la Final Europea rep 10.000 € de premi, el segon classificat rep 5.000 € i el tercer 2.500 €.

ClimateLaunchpad és una forma d’accedir a la major acceleradora de startups de la Unió Europea en canvi Climàtic, Climate-KIC Accelerator, amb finançament no reemborsable de fins a 60.000 euros.

climate kic

COMPARTEIX:
TW - FB