Debat electoral sobre els apartments turístics a València

8 de abril de 2019
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El debat és d’entrada lliure i gratuïta i se celebrarà en el Paranimf de la Universitat de València (La Nau) al carrer de la Universitat 2 de València.
  • Intervindran María José Catalá (PPCV), Fernando Giner (Ciutadans), Sandra Gómez (PSPV-PSOE) i Jaime Paulino (Podem).

La Càtedra d’Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Universitat de València impulsada pel centre d’innovació Las Naves ha organitzat, en col·laboració amb el Vicerectorat de Cultura i Esport i València Plaza, un debat electoral amb les persones candidates a l’alcaldia sobre les propostes de regulació dels apartaments turístics a la ciutat de València. Un dels tres pilars en els quals treballa aquesta Càtedra de creació recent.

En el debat gratuït i d’entrada lliure, que tindrà lloc el dimecres 10 d’abril a les 19.00 hores en el Paranimf de la Universitat de València (Centre Cultural La Nau), intervindran María José Catalá (PPCV), Fernando Giner (Ciutadans), Sandra Gómez (PSPV-PSOE) i Jaime Paulino (Podem). La moderació del debat serà a càrrec d’Adrián Todolí (codirector de la Càtedra d’Economia Col·laborativa) i Javier Alfonso (director de València Plaza).

En aquest debat les diferents candidatures analitzaran la problemàtica sorgida entorn del lloguer d’apartaments turístics i confrontaran idees i propostes de regulació municipal d’aquesta activitat econòmica. Les plataformes de lloguer d’habitatges estan acreixent un debat social que s’uneix al de la gentrificació en determinats barris de grans ciutats. Per això, en aquest fòrum s’abordaran qüestions com l’efecte de les plataformes digitals de lloguer d’immobles turístics sobre el cost del lloguer d’habitatge, els parcs públics d’habitatge municipal, les conseqüències d’aquesta activitat sobre el comerç i el veïnat dels barris més turístics, l’actuació inspectora i sancionadora de l’administració, la regulació dels preus o de les llicències, etc.

COMPARTEIX:
TW - FB