Data Driven Mobility dissenya un pàrquing tancat per a bicicletes amb una App que fomenta la mobilitat sostenible 

23 de novembre de 2021
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La startup proposa un habitacle que ocupa l’espai d’un cotxe i pot situar-se tant al carrer com en garatges privats.
  • La gestió del seu ús a través de l’App permetrà bonificar el cost per a l’usuari -pot arribar a ser gratuït, si s’utilitza de manera freqüent- i aportar a les Administracions locals dades sobre mobilitat a la ciutat.

Data Driven Mobility dissenya un pàrquing tancat per a bicicletes, que ocupa l’espai d’una plaça de cotxe i pot situar-se en la via pública i en garatges, l’ús dels quals es gestiona a través d’una App. A través de la seua proposta, la startup aporta solucions segures a les persones usuàries, al mateix temps que fomenta la mobilitat sostenible a les ciutats: els qui més els utilitzen obtindran descomptes en la quota mensual, que pot arribar a ser gratuïta.

L’empresa, accelerada en Col·lab del centre d’innovació Las Naves, està ja en negociacions amb diverses Administracions locals -entre elles, l’Ajuntament de València-, per al desplegament d’una xarxa de pàrquings a la ciutat, “que complementaria l’estupenda xarxa de carrils bici desenvolupada en els últims anys. Les experiències en altres ciutats demostren que, quanta major infraestructura ciclista existisca, major ús d’aquest vehicle s’aconsegueix i, amb això, més avanços en els objectius de mobilitat sostenible”, apunta Guillermo Mateu, cofundador de Data Driven Mobility.

Mateu posa com a exemple el cas de París, on existeix ja una xarxa pública d’aparcaments -amb un model similar a una gàbia tancada-.

Data Driven Mobility aporta, com a valor afegit, el disseny i optimització d’espais i la capacitat per a aconseguir dades que permetran conéixer millor els hàbits de mobilitat i les necessitats en cada ciutat. “Estem treballant amb diferents eines per a avaluar, quantificar i interpretar de manera acadèmica les dades obtingudes en l’APP”, indica.

“Des del punt de vista de l’usuari, oferim seguretat amb un preu imbatible, amb 10 euros de quota al mes, que poden reduir-se fins a arribar a una quota gratuïta per a aquelles persones que utilitzen amb major freqüència aquest servei d’aparcament de bicis”, subratlla l’emprenedor.

Acords privats

A més d’amb entitats públiques, el sistema de Data Driven està a l’abast de comunitats de veïns, amb les quals ja existeixen, també, contactes previs.

La startup està ultimant el llançament de la seua nova web, on recollirà tota la informació sobre el seu model i els seus serveis.

Data Driven Mobility ha definit la seua proposta en els últims sis mesos amb suport de l’equip de mentors de l’acceleradora Col·lab. “Hem tret molt de partit a les mentorías, tant grupals, com, sobretot, a les individuals, on hem obtingut idees i informació molt important per al nostre projecte”, afirma Mateu.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment s’acaba de llançar la primera missió, València Ciutat Neutra, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra i formar part de les 100 ciutats que la Comissió Europea seleccionarà dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

COMPARTEIX:
TW - FB