Crea una cançó de manera col·laborativa a Sono·lab

9 de abril de 2020
CATEGORIA:
COMPARTEIX:
TW - FB

/ El laboratori d’investigació sonora del centre d’innovació Las Naves ha posat en marxa un programa perquè persones de tot el món puguen compondre música de manera col·laborativa.

/ Diversos músics poden afegir els seus instruments a una peça musical mentre es va creant.

/ Inscripcions gratuites a l’estudi de gravació virtual de Sono·lab: https://bit.ly/34lwLhQ

El món de la música s’ha topat amb un gran obstacle per culpa del confinament marcat pel Coronavirus: no poder interactuar amb altres músics més enllà dels balcons. Per aqueix motiu, el laboratori d’investigació sonora del centre d’innovació Las Naves, Sono·lab, ha posat en marxa una eina perquè tot aquell que vulga compondre de manera col·laborativa en el núvol puga fer-ho.

Sono·lab obri l’ús d’aquesta eina a la participació de tots els músics que desitgen sumar-se, perquè aquests puguen anar component cançons de manera col·laborativa amb altres intèrprets als quals no tenen per què conéixer. Cada artista gravarà el seu instrument o veu i l’afegirà a les pistes que graven altres músics de manera immediata, perquè aquests puguen treballar conjuntament.

L’eina es diu Soundtrap i el seu accés lliure i gratuït serà a través de la web de lasnaves.com. Per a poder accedir, les persones usuàries han d’emplenar una fitxa en la qual hauran de dir quin instrument toquen, quin estil prefereixen, disponibilitat (demà/tard)…. Posteriorment es farà una selecció d’aquelles que complisquen els requisits mínims per a poder usar la plataforma i seran agrupats per nivells i afinitats en diferents projectes. Finalment rebran un codi per a unir-se a un estudi d’enregistrament virtual en concret.

Després d’una sessió guiada des de Sono·lab, els usuaris podran accedir lliurement per a cocrear. I en el cas d’aquells amb menys experiència Sono·lab els impartirà exercicis didàctics i divertits, comptant amb una major supervisió des del laboratori d’investigació sonora de Las Naves.

COMPARTEIX:
TW - FB