Connecta Energia s’uneix a un manifest europeu per a combatre la pobresa energètica

30 de maig de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La Xarxa Connecta Energia de Las Naves s’ha sumat a una coalició europea que pretén fer una crida als governs per a garantir el dret a l’energia de tot el món, combatent d’aquesta manera la pobresa energètica i el canvi climàtic.
  • Pots consultar les més de 60 organitzacions signatàries ací: Manifest

Aquesta coalició europea està formada per diversos sindicats, organitzacions contra la pobresa, organitzacions de salut, associacions familiars, projectes energètics comunitaris, proveïdors d’habitatge social i organitzacions no governamentals del sector mediambiental.

Tots els membres signataris posen de manifest la necessitat d’iniciar programes a nivell europeu que contemplen accions ambicioses en matèria d’eficiència energètica que ajuden a solucionar problemes actuals com la pobresa energètica.

Segons dades aportades per la coalició, la lluita contra la pobresa energètica ha de ser una prioritat per als governs ja que que afecta a una de cada quatre persones a Europa, comptabilitzant un total de 80 milions de persones europees que viuen en llars les condicions ambientals de les quals de temperatura no són les adequades. Aquestes condicions d’habitatge produeixen unes 100.000 morts a l’any a Europa, a més de multitud de malalties respiratòries, cardiovasculars etc.

Com a conclusió, les entitats signatàries subratllen que aquestes xifres són solament algunes de les moltes que demostren que l’accés a l’energia per part de la ciutadania hauria de ser un dret bàsic per a l’ésser humà i que les administracions públiques haurien de vetlar pel seu correcte compliment.

COMPARTEIX:
TW - FB