Coneix l’oportunitat que suposa l’estratègia europea d’Economia Circular

6 de març de 2017
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

Experts en medi ambient debaten a València sobre les oportunitats que suposa l’estratègia europea d’Economia Circular

  • Daniel Calleja: “El desenvolupament sostenible pot ser el motor que consolide el model d’integració europea”

En una jornada dirigida a experts, Climate-KIC Spain i la Universitat Catòlica de València, en col·laboració amb SEIMED, s’ha analitzat des dels diferents enfocaments i sectors un dels plans més ambiciosos de la Comissió Europea quant a la lluita contra el canvi climàtic: l’Economia Circular.

El Director General de Medi ambient de la Comissió Europea, Daniel Calleja, ha obert el debat exposant la difícil situació a la qual s’enfronta el planeta quant a sostenibilitat, i la Unió Europea en particular, on estem perdent pes demogràfic, biodiversitat i importància econòmica, i ens enfrontem a aquests reptes en una situació molt complicada de crisi econòmica, crisi migratòria, de fronteres i per primera vegada en la història de la Unió Europea un país ha sol·licitat l’eixida de la unió.

Els reptes són enormes, però justament el desenvolupament sostenible pot ser el vertader motor per a consolidar el model europeu, ja que el 95% dels ciutadans europeus consideren el medi ambient important per a ells i dos terços creuen que la UE hauria de fer més en matèria de medi ambient.

L’Estratègia Europea de desenvolupament sostenible inclou l’Economia Circular com a element fonamental, on s’abandona el model lineal de produir, usar i tirar per un model circular de reduir, reciclar i reutilitzar.

El paquet de mesures sobre economia circular de la Comissió aborda totes les fases del cicle de vida d’un producte: de la producció i el consum a la gestió dels residus i el mercat de matèries primeres secundàries.

Projecte Smile Movile Energy

Dins de Climate KIC, des de Las Naves s’ha anunciat que el pròxim dia 30 de març se celebrarà en Las Naves la jornada final del projecte Smart Mobile Energy (SME) l’objectiu del qual és analitzar l’impacte socioeconòmic que poden tenir els sistemes de carregadors de vehicles elèctrics en els edificis, amb la intenció que les càrregues puguen revertir-se en la xarxa elèctrica (tecnologia Vehicle-to-Grid, V2G).

Més informació ací

climatekic

COMPARTEIX:
TW - FB