Concurs de vídeos entre estudiants per visibilitzar l’aportació de les dones a la ciència i la tecnologia

16 de gener de 2018
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El concurs “De major vull ser com…” està organitzat per Las Naves i FISABIO per reconèixer al paper clau de les dones en la comunitat científica i tecnològica.
  • Els vídeos, gravats amb mòbils, tablets o càmeres de vídeo, no hauran de superar els tres minuts de durada. La data de presentació és fins al 4 de febrer.


La Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, han llançat la primera edició del concurs de vídeos “De major vull ser com…” destinat a joves estudiants d’ESO, Batxillerat i Formació Professional dels centres educatius de la Comunitat.

L’objectiu del concurs és reconèixer el paper clau de les dones en les disciplines científiques i tecnològiques, així com promoure el despertar de vocacions científiques i tecnològiques entre les xiquetes i adolescents.

Els vídeos han de mostrar l’aportació d’una dona i/o d’un col·lectiu de dones i la seua rellevància o aportació al benestar o la qualitat de vida de la ciutadania. Per a açò, els qui participen hauran d’investigar i identificar referents femenins entre la comunitat científica. Les triades poden ser una figura històrica, rellevant pels seus descobriments o innovacions, o bé una dona o grup de dones actuals, que des del seu àmbit d’actuació siguen un referent personal, comunitari, acadèmic, polític o professional en el seu entorn més proper.

Els vídeos, gravats amb mòbils, tablets o càmeres de vídeo, no hauran de superar els tres minuts de durada. La data de presentació dels mateixos serà del 15 al 28 de gener de 2018. La participació en cadascuna de les propostes presentades pot ser individual o grupal, amb un màxim de 5 integrants per equip.

Els premis repatirán 12000 euros entre les persones o col·lectius guanyadors i el seu centre educatiu. La Fundació Fisabio atorgarà un premi i dos accésits per la “Igualtat en el foment de la Ciència i la innovació”, i Las Naves farà lliurament del premi i dos accésits a la “Igualtat en el foment de la Tecnologia i la Innovació”.

En tots dos casos, els vídeos guardonats amb el primer premi rebran 1000 euros per a material tecnològic i/o científic, i 2000 euros per a material tecnològic i/o científic per al seu centre educatiu. Els premis atorgats als accésits consistiran en 750 euros en material tecnològic i/o científic per als guanyadors/as, i altres 750 euros per a material tecnològic i/o científic del seu centre educatiu.

Es valorarà, entre altres criteris, l’originalitat i creativitat de les propostes presentades, la qualitat del missatge i l’ús de recursos comunicatius i eines d’internet per a fomentar l’interès per la ciència, la tecnologia i la innovació, l’impacte del vídeo per a visibilitzar el treball de la dona/és seleccionades, i la promoció de la igualtat de gènere en aquest àmbit.

El lliurament de premis se celebrarà el 9 de febrer en Las Naves durant el desenvolupament de l’esdeveniment “Científiques i artistes”, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

Tota la informació del concurs i les bases estan disponibles en les pàgines web d’ambdues entitats: lasnaves.com i fisabio.san.gva.es. Els vídeos s’hauran d’enviar per correu electrònic necessàriament a les dues adreces:

hola@lasnaves.com, indicant en l’assumpte del mateix: “Concurs vídeos: De major vull ser com…”.

comunicacion_fisabio@gva.es, indicant en l’assumpte del mateix: “Concurs vídeos: De major vull ser com…

CONSULTA LES BASES

Les persones que integren el jurat són:

Llúcia Martínez Priego, responsable del Servei de Secuenciació de la Fundació FISABIO.

Paqui Méndez Martínez, periodista, guionista, cineasta i experta en gènere. Presidenta de l’Associació per la Coeducació.

Soledad Rubio, directora de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació Càtedra de Divulgació de la Ciència Universitat de València.

Sara Verdú Vila, coordinadora Equip d’Especialistes, especialista en Participació i Polítiques d’Igualtat , Las Naves.

Luis Zurano Conches, periodista científic. Coordinador de la Unitat de Comunicació Científica i Innovació (UCC+i) de la Universitat Politècnica de València.

COMPARTEIX:
TW - FB