Comencen les obres d’un bosquet sostenible de més de 5.200 m2 a Benicalap

9 de febrer de 2021
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La iniciativa és una de les accions pilots del projecte europeu GrowGreen i serà un espai 100% sostenible destinat a vianants, que se sumarà al projecte previst d’ampliació del Parc de Benicalap.
  • L’obra està dissenyada per Bipolaire, un dels socis d’aquest projecte europeu, junt amb Las Naves, l’Ajuntament de València, la Universitat Politècnica de València, Paisaje Transversal, Leitat i Tecnalia.

El bosquet sostenible està concebut com un espai verd que s’ubicarà entre els carrers de l’Alqueria del Moro i el carrer Andreu Alfaro, en un entorn protegit Bé d’Interés Cultural, al districte de Ciutat Fallera del barri de Benicalap. Es tracta de 5.273 metres quadrats en els que s’ha planificat una zona d’arbrat perimetral, recuperant així la perspectiva històrica del camí de Burjassot, front les alqueries històriques.

Segons explica Blanca Pedrola, de Bipolaire Arquitectos, responsables del disseny del bosquet, aquest és “100% sostenible. Proporcionarà entre els seus beneficis, “majors nivells de confort tèrmic, com a conseqüència de les zones arbrades que donaran més ombra i ventilació en estiu. A més actuem en la gestió de l’aigua, en la seua qualitat i reducció del volum d’escolament, amb un sistema de drenatge sostenible. I és important assenyalar també que per a la construcció del bosquet, no va a fer-se cap extracció del sòl, sols moviments de terra, minimitzant així l’impacte ambiental”.

Benicalap més verd

El bosquet sostenible, a més, permetrà un augment en la biodiversitat amb la instal·lació de diferents estrats de vegetació (arbres, arbustos i plantes terrestres) i per tant la creació d’una nova àrea per a l’habitat animal. Altres beneficis seran la captura de nivells de CO2, així com la col·locació de mobiliari adaptat i d’il·luminació sostenible en la zona.

Segons detalla el regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana aquest bosquet, “ve a sumar-se a l’objectiu municipal de convertir Benicalap en un barri més verd. Les accions del projecte GrowGreen, i especialment aquesta, se sumen a les obres d’ampliació ja previstes del Parc de Benicalap. De fet, el bosquet permetrà un pas accessible, una connexió per a vianants al carrer Andreu Alfaro i un nou accés al parc”, assenyala.

Solució Basades en la Naturalesa

Aquesta acció pilot del projecte GrowGreen, és una més de les Solucions Basades en la Naturalesa que està executant a Benicalap la iniciativa europea emmarcada al programa H2020. Es tracta de solucions que busquen tenir un impacte innovador contra els efectes del canvi climàtic.

Junt amb el bosquet sostenible, també continuen avançant a Benicalap les obres d’altre espai per a vianants: el corredor verd/blau, entre els carrers del Foc i la plaça Regino Mas; així com ja estan acabades altres actuacions pilots de GrowGreen com són un jardí vertical ubicat al CEIP Ciutat Artista Faller, i un sostre verd al Centre Municipal de Persones Majors.

El projecte GrowGreen està encapçalat en València per Las Naves, i compta també amb l’Ajuntament de València, la Universitat Politècnica de València, Paisaje Transversal, Leitat, Tecnalia i Bipolaire Arquitectos.

COMPARTEIX:
TW - FB