Comença el procés de participació per a reciclar en el barri de Sant Marcel·lí a canvi de premis

17 de abril de 2019
CATEGORIA:
Energia
COMPARTEIX:
TW - FB

  • Des de hui fins al dia 31 de juliol totes les persones que ho desitgen poden participar registrant-se a través de la web www.supermarcelina.com i en els diversos llocs informatius fixos i itinerants llocs a la disposició de la ciutadania durant el projecte.
  • Una vegada realitzat el registre, tots els veïns i veïnes de Sant Marcel·lí poden participar en ReciPlàstic, optant a diversos premis de compensació ciutadana per reciclar els seus envasos lleugers a partir de l’1 de maig en qualsevol dels 25 contenidors grocs situats en el barri.
  • Aquesta iniciativa té com a finalitat millorar el procés del reciclatge del plàstic en totes les seues fases així com fomentar l’economia circular per a donar-los una segona vida als residus reciclats.
  • Vore fotos ací

Aquest matí totes les persones que s’han acostat al Centre de Salut de Sant Marcel·lí han pogut conéixer detalladament la iniciativa ReciPlàstic gràcies a un expositor a peu de carrer muntat ex profeso per a informar i registrar a la ciutadania que vulga participar en aquest procés que forma part del projecte europeu PlastiCircle. Una iniciativa liderada per ITENE i que compta amb el suport local del centre d’innovació Las Naves de l’Ajuntament de València i SAV. (Vore fotos ací)

Durant aquest període de proves, que s’estendrà entre l’1 de maig i el 31 de juliol, els ciutadans que s’hagen registrat prèviament en www.supermarcelina.com podran depositar les seues bosses amb residus d’envasos lleugers en algun dels 25 contenidors grocs situats en el barri de Sant Marcel·lí, que portaran un dispositiu tecnològic adossat dissenyat per a emetre una etiqueta amb un codi de barres, la qual cosa permetrà identificar a cada ciutadà per a saber com ha reciclat i així poder compensar-li amb ecopunts, canviables per premis posteriorment.

En concret, el personal de ReciPlàstic ha donat a conéixer la nova web informativa i de participació ciutadana “www.supermarcelina.com”, en la qual totes les persones interessades poden registrar-se, consultar informació general del projecte, conéixer com participar, saber quins són els premis que poden obtindre i els ecopunts necessaris per a canviar cada regal, saber quines són les pròximes activitats previstes, estar al dia de l’actualitat del projecte així com participar de manera activa a través de diversos qüestionaris que estaran disponibles de manera periòdica en la web.

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, ha explicat que aquesta programació d’activitats “va en línia amb l’aposta municipal de fomentar el reciclatge, l’economia circular i totes aquelles pràctiques innovadores que milloren la qualitat de vida de la ciutadania de manera transparent i participativa”.

Des de l’organització de ReciPlàstic també s’ha recordat que per a evitar la bretxa digital i fomentar que totes les persones que ho desitgen puguen participar, s’ha habilitat un lloc informatiu fix en l’Associació de Veïns de Sant Marcel·lí tots els dimecres des del 8 de maig fins a l’11 de setembre de 17h a 19h.

PlastiCircle

L’objectiu del projecte europeu PlastiCircle és millorar la cadena de residus d’envasos de plàstic en totes les seues fases des d’un enfocament d’economia circular. Amb aquesta finalitat, València és una de les tres ciutats seleccionades al costat d’Utrecht (Holanda) i Alba Iulia (Romania) per a ser l’escenari del desenvolupament del pilot en un dels seus barris, en concret en Sant Marcel·lí.

Per a dur a terme el pilot del projecte a València, PlastiCircle compta amb un consorci format per socis espanyols que coordina ITENE (Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística) i que està donat suport pel centre d’innovació Las Naves, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries Termoplàstiques Valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona). Així mateix, el consorci europeu està integrat per 20 institucions tant públiques com privades d’Espanya, Noruega, Alemanya, Holanda, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Romania i Eslovènia.

COMPARTEIX:
TW - FB