Comedida, Medisoa i Redonution, les millors startups de la 7a edició de l’acceleradora Col·lab 

10 de maig de 2023
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La rebosteria saludable de Redonution, la consultoria ambiental de Medisoa i el servei ecològic i circular de menjar a domicili de Comedida, són premiats en el Demo Day de l’acceleradora de Las Naves
  • 15 startups ofereixen pitches sobre els seus negocis innovadors de triple impacte, alineats amb els objectius de la Missió Climàtica 2030

La rebosteria saludable de Redonution, la consultoria ambiental de Medisoa i el servei ecològic i circular de menjar a domicili de Comedida, han sigut les startups premiades com les millors de la 7a edició dels programes de Col·lab, l’acceleradora pública de Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València.

Las Naves ha acollit aquest dimarts, 9 de maig, la celebració del seu Demo Day, l’esdeveniment que tanca l’última edició de Col·lab, en el qual les 15 startups que han treballat durant els últims 6 mesos a Las Naves en solucions de triple impacte -social, mediambiental i econòmic- per a resoldre els reptes de la Missió Climàtica València 2030, van oferir pitches en els quals van donar a conéixer les seues solucions innovadores.

El Demo Day ha premiat la millor iniciativa emprenedora innovadora de cadascun dels seus programes: Pre-acceleració, Acceleració i Scale-Up, què han rebut 3.000, 4.000 euros, i 5.000 euros, respectivament, per a donar suport al seu progrés empresarial.

Dins de Pre-acceleració la startup seleccionada ha sigut Redonution, empresa dedicada a elaborar rebosteria saludable amb matèries primeres ecològiques i de proximitat.

D’una altra banda, en Acceleració la guardonada ha sigut Medisoa, una consultoria jurídic-tècnica especialitzada en matèria ambiental i en assessorament en sostenibilitat per a organitzacions.

Finalment, la startup Scale-Up premiada ha estat Moderada, un obrador de menjar saludable a domicili que utilitza matèria primera de temporada i de proximitat, que reparteix amb bicimissatgeria en envasos de vidre retornables.

En total, han sigut 15 les startups que han format part de l’última edició de Col·lab, on han rebut mentorització en deu àmbits de gestió empresarial, sostenibilitat i innovació, amb el suport del personal tècnic i de les instal·lacions de Las Naves. A més, en aquest temps, han participat en esdeveniments, jornades i trobades de networking i amb potencials inversors.

Innovació empresarial de triple impacte

Les 15 startups que han participat en el Demo Day són exemples d’innovació empresarial en els seus sectors, desenvolupant solucions de triple impacte en camps diversos com la moda sostenible, la mobilitat ecològica, la inclusió laboral, l’alimentació saludable, la innovació urbana o l’agricultura de proximitat, entre d’altres.

La sala polivalent de Las Naves ha acollit els pitches de totes les startups de Col·lab, que en 3 minuts han presentat la seua empresa, el seu model de negoci i els que han aconseguit en els últims mesos.

Del programa de pre-acceleració hi han participat Re·brollar, plataforma en línia d’activitats sostenibles per a grups; Hortbio Market, e-commerce de venda directa de fruita i verdura per a professionals; Cache Croche complements, moda sostenible circular; i Redonution, premiada pel seu model de rebosteria saludable.

D’una altra banda, del programa d’acceleració hi han estat BIOagradables, associació d’educació ambiental; Umibots, que dissenya i fabrica robots autònoms elèctrics; Lucy Veg, cercador de productes aptes per a vegans; Súper Abuelos en el Mundo, plataforma perquè jubilats tinguen ingressos extra; Avalatea, per a la inclusió laboral de les persones amb TEA/Síndrome d’Asperger; i Medisoa, guardonada per les innovacions implementades en la seua operativa i el seu elevat potencial d’escalabilitat.

Finalment, de Scale-Up hi han oferit els seus pitches Iniciativa Social Integral, que desenvolupa tecnologia per a la cura de persones majors i dependents; Voramar fanplastic, que fabrica bosses de disseny i complements a partir de bosses de plàstic d’un sol ús; Integrazafat@s, agència que integra laboralment en esdeveniments i congressos a persones amb síndrome de Down o discapacitat intel·lectual; Biciparques, que converteix terrenys sense ús en espais d’oci a l’aire lliure per a la bicicleta; i Comedida, triada com la millor de la categoria pel seu innovador servei sostenible de menjar saludable a domicili.

Junt a les 15 startups de Col·lab han participat en el Demo Day Marta Chillarón, Directora Las Naves; Mauro Xesteira, Manager de Col·lab; Isabel Giménez Zuriaga, Directora General de la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers; i Ramón Ferrandis Ruiz, Director General de CEEI València.

Les novetats de Col·lab

Mauro Xesteira, manager de Col·lab, va aprofitar per a avançar les principals novetats de Col·lab a curt termini: el trasllat de Col·lab a les instal·lacions de La Farinera; posada en marxa d’un pilot de finançament per a startups d’impacte social i ambiental a través de matchfunding; increment de les activitats de suport a petites empreses de l’àrea Business to Government (B2G) i creació del club CPI x Startups, per a fer costat a startups i scaleups que vulguen formar part de processos de Compra Pública d’Innovació.

Las Naves Social Metaverse

Durant l’esdeveniment, es va presentar el pilot de Las Naves Social Metaverse, un projecte disruptiu que, d’una banda, implica nombrosos agents representants de totes les hèlices de l’ecosistema d’innovació i, d’una altra, té la capacitat potencial de generar recursos econòmics per a la creació d’impacte social i ambiental positiu.

Col·lab i el seu valor diferencial

Col·lab és l’acceleradora pública de triple impacte de Las Naves, el centre d’innovació de l’Ajuntament de València. Els programes de Pre-acceleració, Acceleració i Scale Up de Col·lab estan alineats amb el Marc Estratègic Missions València 2030, que desenvolupa la política d’innovació pública a la ciutat de València, així com amb la Missió Climàtica València 2030.

En Col·lab s’ofereix suport, espai i mentorització a empreses, startups o iniciatives emprenedores focalitzades en la generació d’un impacte positiu en les persones o el medi ambient. Així mateix, des de Col·lab es brinda suport financer per a les millors iniciatives emprenedores que participen en els seus programes i s’organitzen demo days i investors days.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l’estratègia d’innovació Missions València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l’espai públic, i l’alimentació saludable.

COMPARTEIX:
TW - FB