Col·lab acosta a pimes i startups la Compra Pública d’Innovació de València amb una trobada online pràctica el 21 de juliol

19 de juliol de 2022
CATEGORIA:
Compra Pública d'Innovació
Emprenedoria
Missions València 2030
INFORMACIÓ:
COMPARTEIX:
TW - FB

La sessió se centrarà en explicar i resoldre dubtes sobre la fase preliminar dels processos de CPI, les Consultes Preliminars al Mercat, en la qual poden participar empreses i agents d’innovació fins al 29 de juliol.

L’Ajuntament de València destinarà 12 milions d’euros en quatre anys a processos de Compra Pública d’Innovació centrats en huit reptes vinculats a la Missió Climàtica València 2030.

L’Ajuntament de València ha posat en marxa processos de Compra Pública d’Innovació (CPI) amb un pressupost de 12 milions d’euros per als pròxims quatre anys. Uns processos que obrin interessants oportunitats per a l’ecosistema emprenedor de la ciutat. Per a facilitar el seu accés a aquests fons, l’acceleradora pública de Las Naves, Col·lab, ha impulsat el projecte CPI x Startups, amb diferents accions orientades tant a personal de les Administracions Públiques com a micropimes, pimes i startups, finançat per l’Agència Valènciana de la Innovació (AVI).

En aquest context, Col·lab ha organitzat una sessió oberta en línia per a informar i resoldre els dubtes que empreses i emprenedors poden tindre a l’hora de participar en la fase de Consulta Preliminar de Mercat oberta per l’Ajuntament de València, el termini del qual es tanca el 29 de juliol.

La trobada en línia tindrà lloc el dijous 21 de juliol, a les 17 hores, amb Merce Poveda, tècnica d’I+D+i de Las Naves. Són entitats col·laboradores Startup València i CEEI València. (Registre, en aquest link: https://www.eventbrite.es/e/entradas-cpi-x-startups-como-aplicar-a-las-consultas-previas-al-mercado-de-valencia-383429286317).

Aquesta trobada es planteja amb un caràcter pràctic, orientat a resoldre tots els dubtes i aportar cinc claus per a aplicar amb èxit al procés de Consultes Prèvies al Mercat. A més, s’explicarà què exigeix i com completar amb èxit el formulari d’aplicació.

Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, anima als agents de l’ecosistema emprenedor a participar en les consultes preliminars, “per a, entre tots, trobar solucions als grans reptes que afrontem com a societat, amb propostes que contribuïsquen a millorar la vida de les persones i el seu entorn. A través dels processos de CPI, es generaran noves possibilitats de desenvolupament de l’ecosistema innovador”.

Per part seua, Juan Luis Hortelano, president de Startup València, apunta que “aquest programa és una bona notícia per als emprenedors valencians ja que els ajudarà a accedir a finançament per a desenvolupar i escalar els seus negocis. Des de Startup València col·laborem amb aquesta iniciativa per a impulsar la transformació digital de l’economia valenciana i continuar potenciant l’ecosistema innovador i tecnològic de la Comunitat”.

Aquest primer procediment de Consulta Preliminar de Mercat es focalitza en huit reptes, vinculats a la Missió Climàtica València, que busca que València siga una de les 100 ciutats europees climàticament neutres en 2030: Mobilitat sostenible; Model energètic; Urbanisme i hàbitat sostenible; Economia valenciana circular i sostenible; renaturalització; Resiliència i adaptació; Governança intel·ligent, i implicació social.

Col·laboració públic-privada-ciutadana

La Consulta Preliminar al Mercat està alineada amb el Mapa de Demanda Primerenca València 2030, que es va presentar al maig de 2022 i recull els reptes de ciutat per a una dècada per a ser resolts mitjançant la Compra Pública d’Innovació (CPI). “Amb el llançament de les Consultes Preliminars al Mercat, l’Ajuntament busca impulsar la col·laboració públic-privada-social, a través de la Compra Pública d’Innovació, per a activar el coneixement i la innovació en el marc de l’Estratègia Urbana València 2030”, detalla el consistori.

“Malgrat el caràcter obert dels processos de Compra Pública d’Innovació (CPI) de l’Ajuntament, l’experiència dels últims anys a Espanya demostra que pimes i startups no estan accedint a aquestes oportunitats d’ingressos derivats de les seues activitats d’innovació amb el pes que s’esperava. Per això, i per a aprofitar tot el potencial de coneixement, innovació i experiència de l’ecosistema emprenedor, impulsem CPI x Startups, amb una vocació molt pràctica i de suport real”, subratlla Mauro Xesteira, director de Col·lab.

En aquest sentit, Ramón Ferrandis, CEO de CEEI València, destaca que “els programes de suport públic a la innovació per part de les *startups poden ser rellevants per a eliminar barreres i, sobretot, per al creixement de les seues empreses. A més, el potencial de les compres públiques com disparador d’una major inversió privada en innovació és una realitat”.

CPI x Startups és un projecte pluriennal, que va arrancar en 2021 i s’executarà fins a finals de 2022. És finançat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) de la Generalitat, a través del programa Impuls de la CPI, Línia 2 – Impuls de la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

 

El projecte CPI x Startups és una iniciativa de Las Naves, amb finançament de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI).
Logotipo AVI

Scheduled Col·lab Compra Pública d'Innovació Emprenedoria Missions València 2030 Noticies Col·lab Sostenibilitat mediambiental
COMPARTEIX:
TW - FB