Col·lab i sis de les seues startups participen aquest cap de setmana en l’esdeveniment d’emprenedoria VLC Startup Market

22 de octubre de 2021
CATEGORIA:
Emprenedoria
Labs i Makers
COMPARTEIX:
TW - FB
  • La trobada reuneix empreses, agents d’investigació i innovació i ciutadania, amb un programa que inclou tallers, taules de debat, concursos, exposicions i activitats d’oci.
  • En la zona d’exposició de startups, tindran estand propi sis de les empreses que han sigut accelerades en Col·lab: Skroller, ESUS Mobility, Mercat Horta Viva, Emplogreen, Yhood i Regala Un Ninot (Valua).

Col·lab s’uneix a la gran cita de l’ecosistema emprenedor valencià que se celebra, aquest cap de setmana, en la Plaça de l’Ajuntament de València. VLC Startup Market reunirà, el 23 i 24 d’octubre, a startups valencianes, centres d’investigació, universitats i més de 20 agents “que treballen per a fer de València una ciutat de referència en matèria d’innovació i tecnologia”.

Un d’ells és l’acceleradora pública d’emprenedoria social del centre d’innovació Las Naves, Col·lab, que tindrà un estand propi, amb informació sobre els seus programes i els projectes amb els quals ha treballat en les quatre edicions dels seus programes d’acceleració dutes a terme fins al moment.

Estarà, a més, representada, per sis dels seus startups en la zona expositiva: Skroller, ESUS Mobility, Mercat Horta Viva, Emplogreen, Yhood i Regala Un Ninot (Valua).

“VLC Startup Market permet visibilitzar la solidesa, projecció i esperit col·laborador de l’ecosistema startup de València. Aqueixa col·laboració i les aliances generen sinergies i projectes que permeten avançar en l’objectiu global de millorar la vida de les persones i la ciutat en la qual viuen, en línia amb l’estratègia d’innovació Missions València 2030”, subratlla Marta Chillarón, directora de Las Naves.

VLC Startup Market està impulsada per l’Àrea de Desenvolupament Innovador del Ajuntamiento de València, amb l’objectiu de “convertir l’emblemàtica Plaza de l’Ajuntament en un gran aparador per a les startups, acostant a la ciutadania tota la innovació i la tecnologia que es desenvolupa a València”. Compte, com a coorganitzadores, amb València Activa, VLC Tech City i VIT Emprén.

Un ampli programa d’activitats

Les startups de Col·lab que tindran espai en la zona expositiva, són Valua, que té com a objectiu posar en valor l’ofici d’artista faller, obrint noves línies de negoci i contribuint a la seua desestacionalització -entre elles, Regala Un Ninot-; Mercat Horta Viva, que ha desenvolupat una botiga en línia que agrupa xicotets productors de proximitat; ESUS, que aporta una solució sostenible a la distribució de mercaderies dins de les ciutats; Skroller, que ha creat un suport per a patinets elèctrics que incrementa el control, l’estabilitat i el confort; Emplogreen, agència d’ocupació especialitzada en economia de triple impacte, i Yhood, marketplace i xarxa social on petits i mitjans comerços locals connecten, es comuniquen i venen a consumidors compromesos amb el desenvolupament local i la sostenibilitat.

Durant el cap de setmana, es desenvoluparan diferents activitats, com a taules

de debat, pitchs, tallers, exposicions, concursos i actuacions musicals.

Part del programa està centrat en despertar l’interés per la tecnologia i la ciència entre els xiquets i les xiquetes, amb espais per a l’oci, tallers, experiments i concursos.

Entre les novetats, en l’edició de 2021 s’inclou una àrea de visibilització de dones científiques i tecnòlogues, amb l’exposició #*DoneStem, plantejada “en línia amb l’objectiu de València Activa de lluitar contra les bretxes de gènere i digital”.

La directora de Las Naves, Marta Chillarón participarà el diumenge 24, a les 11.30 hores, en la presentació de l’estratègia d’innovació urbana Missions València 2030, en l’escenari principal de VLC Startup Market.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Gràcies a Missions València 2030 València s’ha situat a l’avantguarda europea de la innovació orientada a missions, havent sigut reconeguda per la Comissió Europea com una de les sis ciutats europees més innovadores en 2020 i aspirant a Capital Europea de la Innovació.

COMPARTEIX:
TW - FB