Col·lab Weekend arranca un quadrimestre replet de fites centrades en impulsar l’emprenedoria amb impacte social i mediambiental en Las Naves

1 de setembre de 2021
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • El termini d’inscripció per a participar en la tercera edició del hackathon d’innovació social i urbana es tanca aquest diumenge, 5 de setembre.
  • Els cinc projectes que participen en la primera edició del programa Agro·lab començaran a treballar en Col·lab el 7 de setembre.
  • L’acceleradora pública de Las Naves desenvoluparà diverses accions en col·laboració amb altres entitats i programes, com a B Lab Spain, South Summit, LLAMP 3i (de la Conselleria d’Economia) i les universitats.

Las Naves serà escenari de la primera gran cita del nou curs de l’ecosistema emprenedor valencià, amb la celebració de la tercera edició del hackathon d’innovació social i urbana Col·lab Weekend, del 17 al 19 de setembre. Aquesta cita marca l’arrancada d’un quadrimestre intens en activitats i aliances per a l’acceleradora pública de projectes amb triple impacte Col·lab, l’objectiu de la qual és impulsar solucions que influeixen de manera real i positiva en les persones i en el seu entorn.

Col·lab Weekend enllaça amb la cinquena edició dels programes de Col·lab, atés que el triat com a ‘millor equip’ s’integrarà directament en el programa de Pre-Acceleració de l’entitat, que es posarà en marxa a la fi d’octubre -el termini de sol·licitud dels emprenedors i les emprenedores interessats a integrar-se s’obrirà de manera imminent-. Compte, a més, amb un áccesit, patrocinat per Caixa Popular, a la solució que quede en segon lloc, amb una dotació de 600 euros.

També al setembre, el dia 7, es posarà en marxa de la primera edició del programa d’acceleració de projectes innovadors i sostenibles del sector agroalimentari Agro·lab.

“Col·lab s’ha consolidat com un dels agents estratègics clau de l’ecosistema emprenedor valencià i un dels referents en tota Espanya, pel seu focus en projectes amb triple impacte. El creixement continuat en projectes innovadors accelerats i de les aliances amb altres organitzacions obri noves possibilitats per a millorar la vida de la ciutadania, en el marc de l’estratègia Missions València 2030”, subratlla Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València.

Entre les fites previstes en Col·lab per als últims quatre mesos de l’any, destaquen, així mateix, la Fira LLAMP 3i, organitzada al costat de la Conselleria d’Economia Sostenible -LLAMP 3i CV és un programa d’acceleració avançada per a involucrar a les empreses en la consecució del triple impacte innovador, en els seus vessants social, mediambiental i econòmica sostenible, per a alinear-les als Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS)- i la signatura d’un conveni de col·laboració amb B Lab Spain -organització que coordina a les empreses del moviment internacional B Corp a Espanya-, que contempla reforçar les accions conjuntes -entre elles, noves convocatòries de les trobades B Tard a València-.

Las Naves i Col·lab són, a més, col·laboradors en la competició de startups South Summit que tindrà lloc a València els dies 3 i 4 de novembre, centrat en els sectors de salut i benestar.

A més, Col·lab donarà suport a diferents iniciatives i accions dels equips emprenedors amb els quals treballa actualment i mantindrà la seua col·laboració amb altres entitats de l’ecosistema emprenedor de València, com l’Associació Amb Valors, el Grau Leinn de Florida Universitària i els programes d’emprenedoria de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV).

Impuls als projectes emprenedors amb impacte positiu

La inscripció per a participar en el Col·lab Weekend és gratuïta i pot formalitzar-se fins al 5 de setembre. Se celebrarà del 17 al 19 de setembre, amb format mixt (part dels equips treballaran de manera presencial en el centre d’innovació Las Naves) i una altra part, en línia.

Les persones interessades poden participar amb una idea i un equip propi o bé registrar-se en solitari -seran integrades en equips-. Es busquen solucions a 20 desafiaments emmarcats en les línies d’acció de l’estratègia social i urbana Missions València 2030.

Les persones que participen rebran suport de l’equip de mentors de l’acceleradora pública, així com xarrades formatives sobre innovació i oratòria. L’últim dia, exposaran les seues solucions en un pitch. Els projectes presentats seran valorats tenint en compte la seua viabilitat; el seu grau d’innovació; els impactes reals potencials, en les persones i el seu entorn, i la implicació de l’equip promotor.

Col·lab té en marxa, actualment, la quarta edició dels seus programes d’acceleració -Pre-Acceleració, Acceleració i Scale-UP-. L’acte final dels mateixos (Demo Day) se celebrarà el dijous 14 d’octubre. En les seues quatre edicions, són ja 44 startups amb les quals s’ha treballat.

A les i els participants en aquests tres programes s’uneixen, al setembre, les cinc iniciatives seleccionades en la primera edició d’Agro·lab, que proposen la recuperació i transformació de varietats autòctones i l’elaboració de productes cultivats amb tècniques agroecològiques: La Fermenteria de l’Horta, Pomes Espéridas, Cacaus Climent, Serra Grossa i Bokaras.

El Mercaobrador de Mercavalència serà l’espai físic on s’experimentaran els processos de transformació, per a aconseguir els objectius plantejats.

COMPARTEIX:
TW - FB