Reunió de participants i responsables de Col·lab

Col·lab promourà la Missió Climàtica i la compra pública d’innovació en les grans cites de l’ecosistema emprenedor

12 de setembre de 2022
CATEGORIA:
Emprenedoria
COMPARTEIX:
TW - FB
  • L’acceleradora pública de startups amb triple impacte lidera el projecte CPI x Startups i és l’organitzadora de la segona edició de la Fira LLAMP 3i de la Conselleria d’Economia, que tindrà lloc el 18 d’octubre en Las Naves
  • A més, tindrà una destacada presència, amb estands, ponències i jornades, en les grans trobades de l’ecosistema emprenedor, com València Digital Summit, el VLC Startup Market o Iberflora
  • La convocatòria per a participar en la setena edició dels programes d’acceleració de Col·lab s’obrirà en les pròximes setmanes

L’acceleradora pública de projectes amb triple impacte Col·lab és l’organitzadora de la primera gran cita d’un quadrimestre intens per a l’ecosistema emprenedor valencià. La difusió i impuls dels processos de compra pública d’innovació i dels objectius i solucions vinculats a la Missió Climàtica València 2030 seran els eixos estratègics de l’acció de Col·lab, tant en esdeveniments propis -com els del programa CPI x Startups i la fira del programa d’acceleració de la Conselleria d’Economia Sostenible LLAMP 3i-, com en els promoguts per terceres entitats -com Valencia Digital Summit, VLC Startup Market o Iberflora-.

“Col·lab és una de les eines clau amb les quals comptem des de l’Ajuntament de València per a la difusió, disseny i execució de l’estratègia d’innovació Missions València 2030 i la primera missió climàtica. L’acceleradora no sols aporta solucions de manera directa, a través de les seues startups, sinó que, a més, treballa en diferents accions i programes, tant propis com en col·laboració amb altres organitzacions de l’ecosistema emprenedor, que contribueixen a l’objectiu comú de construir una ciutat més eficient, sostenible, accessible i compartida”, subratlla Carlos Galiana, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement.

Esdeveniments propis i aliances

La primera trobada clau per a les persones i organitzacions emprenedores tindrà lloc el dimarts 13 de setembre. Es tracta de ‘CPI x Startups: Avantatges i desafiaments de la compra pública d’innovació per a startups’ i estarà centrat en acostar a les petites empreses innovadores què és i com es gestiona la CPI i les oportunitats que obri per a impulsar els seus projectes i solucions. Aquesta jornada s’emmarca en el programa CPI x Startups, que lidera Col·lab amb suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), i en ella col·laboren Startup València i CEEI València. Es complementarà amb accions de difusió i d’assessorament personalitzat a pimes i startups que es desenvoluparan fins a final d’any.

Entre les fites previstes per Col·lab per als últims quatre mesos de l’any, destaca, així mateix, l’organització de la Fira LLAMP 3i, que se celebrarà el 18 d’octubre en Las Naves. És una de les cites principals de la segona edició del programa de la Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d’Economia Sostenible, que posa el focus en empreses amb triple impacte innovador, alineades amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS).

Las Naves i Col·lab són, a més, entitats patrocinadores i col·laboradores en la gran trobada anual internacional de startups que se celebra a la ciutat: el València Digital Summit, organitzat per Startup València. Tindrà lloc del 24 al 26 d’octubre, a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Col·lab i les seues startups tindran una presència destacada en la zona expositiva de l’esdeveniment, a més de coordinar diferents accions entorn de la CPI i la Missió Climàtica València 2030 -com a xarrades, taules redones i tallers-.

La Missió Climàtica serà, també, l’eix vertebral de la proposta de Col·lab per a Iberflora, certamen que tindrà lloc del 4 al 6 d’octubre, en Fira València, i el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre, en el VLC Startup Market, promogut per l’Àrea de Desenvolupament Innovador de l’Ajuntament de València, a través de València Activa, per a acostar als agents de l’ecosistema emprenedor i la ciutadania.

A més, Col·lab donarà suport a diferents iniciatives i accions dels equips amb els quals treballa i mantindrà les seues aliances i col·laboració amb altres entitats referents en emprenedoria, com a B Lab Spain, l’Associació Amb Valors, el Grado Leinn de Florida Universitària, la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV), entre altres.

Relleu en l’acceleradora

Col·lab té com a objectiu impulsar solucions que influeixen de manera real i positiva en les persones i en el seu entorn. Actualment, està en marxa la sisena edició dels seus tres programes: Pre-Acceleració, Acceleració i Scale-UP. L’acte final dels mateixos (Demo Day) se celebrarà el dimarts 8 de novembre, amb la presentació de les solucions en les quals treballen les startups participants.

L’acceleradora obrirà la convocatòria de la seua setena edició en les pròximes setmanes. “Es donarà entrada a 15 noves startups, amb especial focus en aquelles que centren el seu treball en els reptes i objectius de la Missió Climàtica 2030”, apunta Mauro Xesteira, director de Col·lab.

En les seues sis edicions, són ja 65 startups les que han passat per l’acceleradora, que els ofereix infraestructura operativa i espai de treball; mentorización per part d’experts en deu matèries vinculades a la gestió empresarial i la sostenibilitat; networking i visibilitat, així com accés a una àmplia xarxa de contactes.

Missions València 2030

El centre d’innovació Las Naves i la Delegació d’Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de València són els responsables de Missions València 2030, un model de governança de la innovació basat en missions que milloren la vida de les persones. Aquest model de governança conjumina a tot l’ecosistema d’innovació, sense excloure a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts, de tot el talent i de totes les fonts de coneixement.

Actualment, València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, amb l’objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 100 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió “ciutats intel·ligents i climàticament neutres”.

 

El projecte CPI x Startups és una iniciativa de Las Naves, amb finançament de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI).
Logotipo AVI

COMPARTEIX:
TW - FB